torsdag, mars 26, 2015

Bulgarske baptister ber om forbønn

Denne uken er det bønnefokus på Bulgaria. Det er Den europeiske baptistføderasjonen som ber om forbønn for Bulgarias baptistmenigheter.

Det finnes 130 av dem med 5.150 døpte medlemmer. 35 pastorer er i fulltids tjeneste. Det er et stort behov, både for flere pastorer og forkynnere, og det mangler mange diakoner. Dette er et stort bønneemne. Det er også et stort behov for søndagsskolelærere, ungdomsledere og lovsangsledere. Oppgavene er mange.

Bulgarske baptister har også mye arbeid blant de mange flyktningene som befinner seg i landet. De ber om forbønn, både for flyktningene, og for de som arbeider med å nå dem med evangeliet og med praktisk hjelp. Myndighetene i landet gjør ikke nok for flyktningene, og blant befolkningen forøvrig er det mange fordommer. Be spesielt om at de kristne flyktningene finner vei til kirke.

Den bulgarske baptistunionen ber også om forbønn for å starte opp igjen det teologiske seminaret for opplæring av pastorer og ledere. Det foreligger planer om å re-starte dette senere i år. Det vil få navnet: Baptistenes Bibelinstitutt Bulgaria.

De ønsker også forbønn for arbeidet med å fullføre baptistkirken i Sofia, slik at den kan åpnes som planlagt i september i år. Rådet i Den europeiske baptistføderasjonen skal møtes i Sofia i slutten av september.

Ingen kommentarer: