torsdag, mars 05, 2015

Bønnens velduft - røkelsen og kraften i forbønnen, del 1

Bobby Conner (bildet), som har vært pastor blant Sørstatsbaptistene i 27 år, har en anerkjent profetisk tjeneste. Han er nå leder for Eagle View Ministries, og har skrevet denne artikkelen om forbønnens tjeneste, som jeg har oversatt:

Guds Ånd forløser en salvelse til forbønn på et ekstremt høyt nivå. (Joh 15,16) De hellige blir mobilisert til å be på tvers av nasjonene. Bønnesamlinger begynner å finne sted på ulike steder og i sterkt økende antall. Noen av disse bønnesamlingene blir ledet av fremragende radikale ungdommer som har et mål i sinne: etablere Guds rike på jord. På samme måte er det en stor forløsning av forbønn som stiger opp fra herlige senior borgere.

Forstå hvorfor bønn har en så fremtredende plass foran Guds trone

På grunn av denne nylig forløste salvelsen til å be, er det av avgjørende betydning for oss å anerkjenne hva Guds ord underviser vedrørende bønn, spesielt hva som skjer med våre bønner i den himmelske sfære.

'Da Han hadde tatt bokrullen, falt de fire livsvesener og de tjuefire eldste ned foran Lammet. Hver av dem hadde en harpe og gullskåler fulle av røkelse, som er de helliges bønner'. (Åp 5,8 Bibelen Guds Ord)

Våre bønner har en stor og fremtredende plass framfor Lammet på tronen i himmelen. Skåler fylt med våre skattede bønner er så vakre at de avgir en velduftende røkelse, og er så verdifulle og dyrebare, at de oppbevares i gullskåler. Velduften fra disse trosfylte bønnene stiger kontinuerlig opp foran Lammet og avgir en fantastisk rundt Hans trone og blir en essensiell del av tilbedelsen foran Guds ansikt.

Tro at inderlig bønn utretter mye

Hva våre bønner utretter er helt utrolig: våre bønner beveger faktisk hånden til den Allmektige Gud (Jeremia 33: 3). Faktisk ble mange av de avgjørende øyeblikkene i historien avgjort som følge av bønn. Vi må erkjenne at, som Kristi kropp, befinner vi oss i et historisk øyeblikk, et veiskille og i en overgangsfase. Vi må bruke tid på å fylle de gylne skålene med våre forbønner, og tro at de er utretter mye.

Skriften inneholder utallige og verdifulle løfter om Guds uendelige godhet og villighet til å svare på våre bønner. Guds ord lover at 'et rettferdig menneskes bønn virker med stor kraft'. (Jak 5,16) Og Herren Jesus forsikrer oss gjentatte ganger i evangeliene at våre bønner - hva vi enn ber om - blir hørt og besvart: 'Derfor sier jeg dere: Alt dere ber om når dere ber, tro at dere får det, og det skal bli gitt dere'. (Mark 11,24). Våre bønner utretter mye mer enn vi faktisk tror: 'Han som er i stand til å gjøre langt mer enn det vi ber om eller forstår, etter den kraft som er virksom i oss'. (Ef 3,20)

(fortsettes)

Ingen kommentarer: