onsdag, mars 11, 2015

Forfølgelsen av kristne i India eskalerer

Forfølgelsen av kristne i India eskalerer. Bare få dager etter at indisk politi torturerte 20 i Indias nordvestlige stat Rajasthan, har hindu-ekstremister slått til mot to kirker de siste dagene.

I Madhya Pradesh, i den sentrale delen av India, som har en lov mot tvangskonvertering, blir denne loven brukt for alt den er verd til å forulempe kristne.

Onsdag 4.mars slo medlemmer av Vishwa Hindu Parishad og Barjang Dal til mot et bønnemøte som ble holdt i et privathus i Haldad, som ligger i nærheten av Julwania i Barwani distriktet. Men de var ikke alene. Også politiet deltok i razziaen. Etter at hindu-ekstremistene hadde anklaget pastor Lal Singh og Indram Chauham for å ha tvunget hinduer til å omvende seg til den kristne tro, ble de arrestert av politimennene som var tilstede.

Det er Morning Star News som melder dette.

Politiet beslagla også Biblene til de to pastorene. De var bevismateriale!

Hendelsen fant sted i nærheten av politistasjonen i Julwania, men politiet valgte å kjøre de to arresterte pastorene til politistasjonen i Rajpur, omlag 15 kilometer unna. Loven krever at personer som er blitt arrestert skal presenteres for en dommer innen 24 timer, men det har ikke skjedd i dette tilfellet. En lokal kristen leder har fortalt til Morning Star News at papirene fra politistasjonen i Julwania ennå ikke er i orden. I følge pastor Vijayesh Lal, som representerer Den evangeliske Alliansen i India, forteller at det står en gjeng med hinduer utenfor politistasjonen i Julwania som skal hindre politiet å få papirene videresendt til Rajpur.

Barwani-distriktet i India har en lang historie med forfølgelse av kristne. I følge kommisjonen for religiøs frihet innen Den evangeliske allianse i India, ble kristne i Barwani-distriktet angrepet i oktober og november i fjor. I den forbindelse med pastorene Ashop Pratap og Kallu Rai Singh arrestert. Fire personer måtte behandles på sykehus for skadene de pådro seg ved det voldelige angrepet.

1.mars i år, omlag 75 kilometer unna Alirajpur-distriktet, ropte flere titalls hindu-ekstremister anti-kristne slagord og forsøkte å forstyrre en gudstjeneste i landsbyen Rampura. Denne landsbyen ligger omlag tre kilometer fra Jobat, hvor det ligger en omlag 100 år gammel misjonsstasjon.

Det var omlag 300 mennesker til stede på gudstjenesten, og hinduene ble ledet av Pratap Singh Dawar, som er rektor på en statsdrevet skole.

La oss huske våre trossøsken i India i våre forbønner.

Billedtekst: Kanhalya Lal, en av pastorene som er blitt utsatt for hatet fra hindu-ekstremistene. (Foto: Morning Star)

Ingen kommentarer: