onsdag, mars 18, 2015

Valgseier for Benjamin Netanyahu

Israel har fremdeles en statsminister som studerer Bibelen ukentlig, og som fastholder at Jerusalem er Israels udelelige hovedstad og at jødene har rett til å bygge i eget land.

I morgentimene i dag måtte Issac Herzog erkjenne valgnederlaget, og gratulere Benjamin Netanyahu med nok en valgseier. Vi må tilbake til Israels legendariske statsminister fra 1948, David Ben Gurion, for å finne noen å sammenligne med.

Valget ble en thriller. For det første lå Benjamin Netanyahu dårligere an på valgdagsmålingene enn Herzog, som hadde et ikke ubetydelig forsprang. Ut over kvelden og natten bølget det frem og tilbake, og enkelte mente at Netanyahu var alt for tidlig ute med å innkassere seieren. Det var han ikke. Valgresultatet ble en triumf for den sittende statsministeren.

Nå kan han fortsette også takket være det nystartede partiet Kulanu, som er et sentrumsparti med Moshe Kahlon som leder. Med sine 10 seter i Knesset sikret Kulanu Benjamin Netanyahu plassen som Israels statsminister.

La oss fortsette å be for Israel, ikke minst om fred for Jerusalem. Forbedere i Israel som jeg har kontakt med ber oss særlig om å be for de nordlige grensene. Mange forventer at et nytt angrep på Israel kommer fra nord.

Ingen kommentarer: