tirsdag, mars 24, 2015

Mobb angrep kristent begravelsesfølge i India

Begravelsen til en kristen i landsbyen Pali i Faridabad i India (det rød feltet på kartet) ble slett ikke det den skulle være. Begravelsesfølget ble angrepet og banket opp. Dette skjedde 6.mars, men er først blitt kjent nå.

Victor Dass, som er pastor for Faridabad El Shaddai, en pinsemenighet i Ballabhgarh, forteller at et kvinnelig medlem av menighet var død. Menigheten og familien skulle følge kisten til en kristen gravlund, da de ble stanset av en gruppe mennesker fra landsbyen. Til tross for deres rett til å begrave den døde på denne gravlunden, ble de nektet av disse landsbybeboerne. De mente at landsbyen ville bli 'forurenset' om den kristne kvinnen ble gravlagt der.

Uten forvarsel gikk disse landsbybeboerne så til angrep på begravelsesfølget. De banket opp de som bar kisten, de kristne som deltok i begravelsesfølget ble tvunget til å flykte fra stedet, og måtte etterlate seg kisten. Mobben, som ropte anti-kristne slagord, fortalte at de var medlemmer av 'Rens India', en kampanje som nylig ble startet av Indias statsminister.

Pastor Maipal Singh, som har hovedansvaret for denne pinsemenigheten, fikk sørget for å hente kisten med den avdøde. Kvinnen ble så begravd på en annen gravlund.

Ingen kommentarer: