onsdag, april 29, 2015

Intet nytt om kidnappede syriske erkebiskoper

Denne uken er det ganske nøyaktig to år siden de to erkebiskopene, Boulos Yazigi og Yohanna Ibrahim ble kidnappet i Syria. Siden har ingen hørt noe mer fra dem. Og verden er taus. Ingen stilles til ansvar for det som har skjedd.

Det var mens de var på vei hjem fra et besøk i Tyrkia til deres hjemby, den syriske byen Aleppo, at bevæpnede menn stanset bilen deres og de to ble ført bort mot sin vilje.

Ingen har påtatt seg ansvaret for kidnappingen. Broren til erkebiskop Boulos, John, forteller til The Blaze, at 'vi har forsøkt å forhandle med de som kan hjelpe i denne saken, men beklageligvis er det fullstendig taushet'.

Den libanesiske innenriksministeren, Nouhed Machnouk, er derimot mer positiv i sin tolkning av tausheten. Han mener at ingen nyheter, kan være gode nyheter.

Siden kidnappingen har vi bedt for de to erkebiskopene i forbindelse med vår gudstjeneste i Kristi himmelfartskapellet, stort sett hver eneste uke, og for fader Paolo, prior for Deir Mar Musa klosteret, som også er kidnappet. Heller ikke om ham er det noe nytt.

La oss fortsette å be for de tre.

Ingen kommentarer: