torsdag, april 16, 2015

Stor høring om forfølgelsen av evangeliske kristne i Ukraina

28. april står Mission Eurasia (tidligere Russian Ministries) og Baptist Missionary Society som vertskap for en stor høring i London (bildet). Hensikten er å samle europeiske kristenledere for å sette fokus på det som skjer i Ukraina.

Tema for høringen er: 'Fokus Ukraina - kristen solidaritet, religiøs frihet og humanitær hjelp i en krisetid'.

Invitasjonen er sendt til menighetsledere i ukrainske, russiske og europeiske menigheter.

Siden opprøret på Maidan plassen i Kiev tok til i november 2013, har volden eskalert og spredt seg til det østlige Ukraina, med omfattende forfølgelse, ikke minst mot evangeliske kristne, fra pro-russiske separatister. 1,5 millioner mennesker er blitt internflyktninger, mer enn 6.000 mennesker er drept. Det er de offisielle tallene. Uoffisielle tall tyder på at tapstallene kan være så mye som ti ganger høyere. I tillegg til dette har det oppstått en djup splittelse i Kristi kropp. Det er et stort behov for forsoning.

David Kerrigan, som er generalsekretær for Baptist Missionary Society, sier det slik:

'En prioritert del av vårt misjonsarbeid handler om å beskytte kristne som lider på grunn av forfølgelse, uansett hvor den finner sted i verden. Og nå skjer forfølgelsen her, spesielt mot protestantiske kristne, inkludert baptister. Disse menighetsfellesskapene har kommet under et voldsomt press, noen har fått sine menighetsbygg ødelagt og det er blitt svært vanskelig for dem å samles til gudstjenester. Det er så absolutt grunnlag for å komme sammen for å drøfte spørsmål vedrørende religionsfriheten'.

Ingen kommentarer: