lørdag, april 25, 2015

Usbekisk politi slår til mot baptister

De siste to månedene har tre baptister blitt arrestert i Usbekistan fordi de åpenlyst har vist at de er kristne. De tre har sittet fra syv til 15 dager i fengsel. I Tashkent-regionen har en av lederne for Rådet for baptistkirker, Doniyor Akhmedov (bildet) blitt ilagt en bot tilsvarende treårs minimums satser for bøter i denne kategorien. Det ble tilleggsstraffen etter å ha sittet 15 dager i fengsel.

Det er Forum 18 som melder dette. En slik bot er svært vanskelig å få betalt for de som har lite penger fra før av. La oss spesielt huske Doniyor Akhmedov i våre forbønner.

De to andre fengslede er en baptist fra Bukhara, som sonet syv dager i fengsel på grunn av 'illegal virksomhet'. En annen baptist, Murodjon Rakhimov, ble arrestert 17. april, men løslatt samme dag. Politiet forbereder sak mot ham.

Kristne - og særlig baptister - har vært utsatt for forfølgelse og trakassering fra usbekiske myndigheter i mange år. Forfølgelsene kommer i bølger. Mange opplever at deres bedehus blir stormet av anti-terrorpoliti, og de får sine Bibler og sangbøker ødelagt. Ofte blir de fengslet og bøtelagt.

Ingen kommentarer: