lørdag, mai 03, 2008

Bror Sol og Søster Måne


Et besøk på den nyåpnede ICA butikken her på mitt hjemsted i ettermiddag, førte til at jeg endelig klarte å skaffe meg Franco Zeffirellis film "Brother Sun and Sister Moon", den blendende vakre filmen om den unge Frans av Assisis liv. Jeg har sett etter den lenge, helt siden en god venn av meg gjorde meg oppmerksom på den, for mange år siden. Dette er filmen om rikmannssønnen og datidens "playboy" som fikk et radikalt møte med Kristus, og som ble hans hengitte etterfølger. For kr 29.90 fikk jeg sannelig mye for pengene! Filmen er nemlig et veldig sterkt vitnesbyrd om hva sann omvendelse og etterfølgelse virkelig innebærer. Det er ingen tvil om at vi har mye å lære av Frans.


Som jeg har nevnt tidligere på bloggen har jeg også hatt stort utbytte av å lese John Michael Talbots bok "I Franciskus fotspår" som er utgitt av svenske Cordia. Talbot som selv er fransiskaner gir oss et innblikk i Frans sitt liv som få andre kan. For ved siden av å gi oss biografien innbyr han oss til å følge etter i fotsporene til Kristus og Frans. Vi innbys til å ta meningsfulle steg mot et liv preget av større enkelhet og en dypere åndelighet.


Og det samme gjør Zeffirellis film. Vi kommer så nært Frans i denne filmen. Så hvis du får anledning til å se den, er den herved sterkt anbefalt.

9 kommentarer:

Anonym sa...

Har du fått med deg det som skjer i Lakeland California? (the florida outpouring)

Hadde vært interessant med en kommentar på denne bloggen...

Du kan se møtene live her:
http://www.ustream.tv/channel/great-florida-healing-revival

Mvh.

Lars

Bjørn Olav sa...

En av mine gode venner oppholder seg i Lakeland for tiden for å se nærmere på dette, så jeg venter til jeg hører fra ham før jeg eventuelt skriver noe.

Det lille jeg har sett på YouTube av ulike innslag, sier at dette ikke er "min greie". Jeg blir anpusten og sliten bare av å høre på Todd Bently, eller hva det er nå han heter. For en som elsker stillhet blir dette litt vanskelig. Men vi er jo så ulike, så noen synes vel denne stilen bare er helt topp. Dette er altså bare mine ytterst subjektive førsteinntrykk via en skjerm, og jeg har bare sett utdrag fra noen få møter. God Chanel skal visstnok sende direkte. Da danner man seg kanskje et bedre inntrykk, men det er selvsagt ikke det samme som å være der irl.

Anonym sa...

Todd Bentley ser ut til å være en disippel av Bob Jones.

Bjørn Olav sa...

Skal jeg formode at det er Lars som har skrevet innspillet ovenfor?

Da spør jeg: Og hva så?

Anonym sa...

Ja, sorry glemte å skrive navnet.

Hva så? Tenkte det kunne være interessant å slå fast teologiske ståsted, og det miljø han utgår fra. Helt klart er miljøet rundt Kansas City profetene sentralt. I dag skal de hedre Paul Cain som Bentley har betalt flybiletten til for at han skal komme. (noe som er litt spessielt for de som kjenner til Cain, men selv har jeg ikke noe problem med gjenopprettelse av tjenester etter at noen har falt.)

Anonym sa...

Whoops, glemte det igjen. Mvh. Lars :-)

Anonym sa...

Bentley ser dessuten i sine taler ut til å være veldig interessert i Branham.

Engelen av "the winds of change" som Bentley sa kom til han før møtehelgen er den samme som Branham møtte, og ifølge Branham ga han "utrustningen".


Han har også sitert en del fra Branhams profetier. Spesielt en av disse står visst sentralt i hans forkynnelse om vekkelsen som nå skal ha kommet. (og han vektla om jeg forsto riktig at Cain i sin tid var i tjeneste sammen med Branham.)

En viss "Latter Rain"-innflytelse kan altså se sannsynlig ut, uten at jeg skal dra det for langt.

Mvh.
Lars

Anonym sa...

Men nå skal jeg slutte å bruke en tråd som ikke handler om dette.

Tenkte bare jeg skulle avslutte meg å legge til en lenke som gir en grei innføring i Kansas City profetene, og profetbevegelsen i kjølvannet av dem:

http://www.refleks-publishing.com/Files/Kansas%20City-profetene.pdf

Bjørn Olav sa...

Ja, det er nok en viss forskjell på Frans av Assisi og Todd Bentley! :-)

Men det er bare fint at du kommer med disse innspillene.

Det stemmer at Paul Cain var sammen med Branham. Det er nok en del uenighet om Paul Cain er moden for å stå frem i noen ny tjeneste igjen.