lørdag, mai 31, 2008

Hvordan unngå å bli forført, del 1



I en serie artikler har jeg satt søkelyset på deler av den globale villfarelsen som vi opplever i dag. Jeg skriver bevisst "deler", for dessverre er det mer! Jeg vil derfor komme tilbake til dette. Men like viktig som å sette søkelyset på villfarelsene, er å se nærmere på hvordan man kan bli bevart fra dem. Noen av de som har bidratt til å belyse dette er den nå avdøde bibellæreren Derek Prince, samt de anerkjente pastorene David Wilkerson, Chuck Smith og Jack Hayford. I denne, og muligens noen artikkeler til, vil vi se nærmere på den rettledningen Derek Prince gir.

Derek Prince slår fast det jeg allerede har vært inne på i artikkelserien: Tegn og under er intet bevis på at noe er sant. Jeg ser at Todd Bentley bruker helbredelsene og de øvrige tegn på det som skjer i Lakeland som et bevis for at det som skjer har med Gud å gjøre. Men i seg selv er ikke tegn og under noe bevis på at Gud er til stede. Derek Prince sier det slik: "Hva som er sant er allerede bestemt og fastsatt, og det er Guds ord." I denne sammehengen henviser han til Jesu ord i Joh 17,17: "Hellige dem i Din sannhet! Ditt ord er sannhet." Og likedan i Salme 119,89: "Til evig tid, Herre, står Ditt ord fast i himmelen." Så sier Prince: "Ingenting av det som skjer på jorda kan noensinne forandre det minste lille tegn eller bokstav i Guds ord. Det er for evig fastsatt i himmelen," og han legger til:

"Bibelen taler om tegn og under. Den sier at noe ved dem er godt, og noen av dem er skremmende. Se bare hva 2.Tess 2,9-12 har å si om dette: "Den lovløses komme er etter Satans virksomhet med all kraft, tegn og løgnens under og med all urettferdighetens forførelse for dem som går fortapt, fordi de ikke tok imot kjærlighet til sannheten, så de kan bli frelst. Og av denne grunn skal Gud sende dem villfarelsens makt, så de skal tro løgnen, for alle de som ikke trodde sannheten, men hadde sin glede i urettferdigheten, skal bli dømt."

Legg nøye merke til disse ordene av apostelen Paulus. Han skriver at finnes tegn og under som er bygget på løgn. Det er sanne tegn, men det er også falske tegn. Sanne tegn attesterer sannheten, falske tegn attesterer løgnen. Satan er fullt ut kapabel til å gjøre tegn og under. Et eksempel på dette er spåmennene i Egypt som gjør de samme tegn som Moses og Aron. Les 2.Mos 7,8flg."

Beklagelig vis er det slik blant enkelte innen den pinsekarismatiske sammenhengen at skjer det noe overnaturlig, må det være Gud. Men det finnes intet skriftmessig belegg i Bibelen for å si noe slikt. Enkelte har ikke kjærlighet til sannheten, og blir dermed forført. Tegn og under er altså ingen garanti for at vi har med sannheten å gjøre. Det finnes bare en sikker vei å kjenne sannheten på. Det er Guds ord. Jesus sa:

"Og dere skal kjenne sannheten, og sannheten skal gjøre dere fri." (Joh 8,32)

Derek Prince sier: "Det finnes ingen annen vei til å bli sikker på at man kan unnslippe forførelsen i disse siste dager, og det er at vi kjenner og kan anvende sannhetens ord, som er Bibelen."

6 kommentarer:

Anonym sa...

Guds fred!

Limer inn artikkel om Derek Price. En sann hyrde:


“In 1989, Dalit and I pleaded and warned the leaders of a local Messianic congregation we attended and were married in to not go out to Kansas City (Mike Bickle’s church) and have a well known “prophet” named Paul Cain prophesy and lay hands on them. God had shown us that this minister Paul Cain was a homosexual and was operating in something which he called “the mantle of the late William Branham”. The leaders of our congregation told us to be quiet and not spread our opinions to the other members because they considered themselves more spiritually in tune with what God is saying than Dalit and I.

Being discouraged but still not willing to be quiet with this strong warning rolling on the inside of me about Paul Cain, God arranged a few days later for us to have a spontaneous meeting with the late Derek Prince. In this small and intimate meetings, we had the chance to share some of our prophetic concerns with Derek and he wisely told us a testimony of one of his best friends named Earn Baxter who travelled many years with William Branham. Before Earn had passed on into the glory realm, he told Derek Prince that at the end of William Branham’s ministry there was a strange thing happening. Branham had the great ability to operate in a very accurate word of knowledge from God but also at times seemed to operate in a spirit of divination! Derek Prince then went on as a wise sage to warn us as young bucks to have nothing to do with any in so called “prophetic” ministry who say they have the mantle of William Branham transferred on upon them!!!! No matter how many signs and wonders are evident!!!!”

By Scott Holtz

mvh
Morten Tobias

Anonym sa...

det er spennende, men også underlig at dere nettopp tar opp Derek Prince i denne sammenhengen. For vi som har hukommelse tilbake til 70-åra husker at Derek Prince og hans venner, (de ble vel kalt "the Fort Lauderdale five") hadde en del undervisning som i aller høyeste grad førte mange på villspor. Jeg var ung den gangen, men husker den dag i dag de ville tilstandene i enkelte miljøer hvor de drev ut demoner av hverandre etter å ha lest hva Derek Prince skrev om emnet. Jeg er glad for at enkelte av de seansene jeg var vitne til ikke ble filmet......

Sant å si så førte det til at jeg siden den gang ikke har brukt tid på å hverken lese eller høre Derek Prince, men kanskje han forandret seg med årene? Er det noen som vet noe om det?

Hilsen
olaf

Anonym sa...

Derek Prince lærte av sine feil. Demonolgien og Sheperd kontroversen førte til endringer. Som regel må man lære gjennom feil. Derek prince lærte og var siden en av dem som refset vranglæren, spesielt til Kansas City Fellesskapet.

Morten Tobiaz

Bjørn Olav sa...

Olaf

Jeg er også så gammel at jeg husker 1970 åra!:D

Det er veldig interessant å se utviklingen i Derek Prince sitt liv. Jeg vil tro du vil ha stor glede av å lese hans bøker, de fleste av dem er utgitt på norsk, takket være det gode arbeidet som Sverre Kristoffersen gjør i Bergen. Selv har jeg hatt stor glede og velsignelse av å lese Price. For tiden holder min kone og jeg på med å gå igjennom studieopplegget som heter: "Grunnvollen for et rettferdig levesett". Selv om det er mye kjent stoff, så gjør det godt å repetere frelsens grunnsannheter. Vil også anbefale deg å lese Stephen Manfield's biograft: "Derek Prince - en lærer for vår tid." Glimrende oversatt til norsk av Ragnar Hasting. Den gir et ganske godt innblikk i hans liv, og viser ikke minst de menneskelige sidene ved livet til Price. Dette er ingen biografi som forherliger Prince på noen måte.

Som Morten Tobiaz påpeker: Det har skjedd mye i Prince sitt liv, og jeg vil tro en del av det også vil fremkomme i de rådene han gir mot vår tids villfarelse.

For ytterligere informasjon om Derek Prince på norsk se:
www.no.derekprince.com

Anonym sa...

takk for klargjøring om mr. Prince. Har han offentlig tatt avstand fra det han skrev?

olaf

Bjørn Olav sa...

Jeg vet ikke helt hva du sikter til, om det da ikke er det han i sin tid skrev om demoner? Jeg vet ikke. Mitt inntrykk er at "disiplene" hans gikk langt lenger enn "mesteren". Slik det ofte skjer.