lørdag, mai 31, 2008

Utfordrende livsvalg i en utfordrende livssituasjon



De siste tre-fire ukene har vært ganske utfordrende for vår lille familie. I 20 år har vi bodd på et sted med fantastisk utsikt over Gjøvik, og med det flotte vannspeilet fra Mjøsa på den ene siden av huset og med en liten skog på baksiden. Bygging av garasjer og rehabilitering i borettslaget, for det er i et borettslag vi bor, vil nå føre til nye låneopptak. Når borettslaget ble bygget kunne de ikke bli enige om løsning for garasjene, slik at hvert tun har sitt eget opplegg. Garasjene bygget for vårt tun står for fall, fordi de ble bygget på billigst mulig måte, og har råteskader. Nye garasjer vil muligens komme på over en million kroner, og på grunn av rehabiliteringen av hele borettslaget, vil også den generelle husleien stige. Vår økonomiske situasjon, som har sin bakgrunn i min sykdom, gjør det umulig for oss å ta opp nye lån. Midt oppe i disse for oss nedslående nyheter, fikk vi vite at et familiemedlem skulle selge huset sitt og ut fra de beregninger vi gjorde så det ut for oss til å kunne bli en god løsning. Et møte med banken gjorde at vi måtte kullkaste de planene, og nå er dette huset også solgt.

Først av alt kjenner vi på en dyp takknemlighet for at vi har et hus å bo i. Det er ingen selvfølge. Vi ser hva som skjer med våre venner i USA som må gå fra sine hus, på grunn av den ytterst vanskelige situasjon som de er kommet opp i. Og i Burma og Kina har folk ikke bare mistet sine hjem, men også nære familiemedlemmer. Så vi er heldige. Vi skal alltids klare oss uten garasje, og Herren vet hva vi trenger for å betale våre månedlige boutgifter, som beløper seg til over 13.000 kroner. I tillegg kommer husholdningsutgiftene. Men ordene fra 1.Sam 7,12 er sanne: "Til denne tid har Herren hjulpet oss." På forunderlig vis har Herren hjulpet oss til å dekke alle våre utgifter.

Det er et ord fra Salme 50,10 som har kommet for meg de siste dagene: "For alle skogens dyr er Mine, og dyrene på de tusen høyder." Gud har sine ressurser, og sine veier så det skal bli spennende å følge ham på troens vei videre!

Samtidig har helsesituasjonen min forverret seg, særlig anginaen. Varmen som hjalp meg tidligere, ser ikke ut til å gjøre det igjen. Nå er det vondt å gå turer, og jeg som er så veldig glad i det! Førstkommende mandag skal jeg inn på sykehuset igjen, blant annet for en ny belastningsekg og senere skal de hjelpe meg med å starte opp med insulinpumpe. Jeg sliter med kraftige følinger, og må av og til ha hjelp fra utenforstående. Dagene er utfordrende, men jeg finner hjelp gjennom to ting: For en tid tilbake sendte en kvinne fra sørlandet, som leser denne bloggen meg en diktsamling, hun har skrevet selv. De diktene betyr mye for meg i denne fasen av mitt liv. Jeg vil gjerne rette en inderlig takk for denne og for oppmuntringskort fra henne og hennes ektefelle. Det andre er at jeg har noe nytt å lære ved å følge ordene fra Ef 5,20: ".. og alltid takker Gud vår Far for alle ting i vår Herre Jesu Kristi navn.." Jeg har et stykke vei å gå før jeg er der at dette fungerer helt og fullt i mitt liv. Hører gjerne fra andre som har kommet lengre på dette området. Er takknemlig for forbønn.

Akkurat nå fryder jeg meg over å bo her hvor vi bor. Det kjennes trygt. Det er kort vei til sykehuset, om det skulle tilstøte meg noe. Utsikten er fenomenal, jeg elsker skogen som gir meg skygge, vi har gode naboer og bor i et veldig stille strøk og det er kort vei til bønnekoia. Der oppholder jeg meg så mye jeg kan. Det er mulig takket være vår Wheaton Terrier, Poirot og en god venn som jeg ber sammen med.

Bildet er tatt en vinterdag fra huset vårt, og viser noe av utsikten der hvor vi bor.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Bjornolav,så vacker vy från gjövik!Med vatten och fjäll och skog,jag förstår att det är ett trivsamt ställe och bo på.Helt annat än i en stad.
Läste du mitt inlägg i fredagens blogg,där jag skrev om det trons värld tog upp?Om du vill,så gå in på trons varld.se och läs där en art.om att avskaffa begreppet synd.Jag trodde ett tag att jag såg fel,men tyvärr.Åter ett tecken på att vi lever i den sista tiden.
Guds välsignelse!
Karin

Bjørn Olav sa...

Kjære Karin. Har forsøkt å finne dette som du henviser til, men klarer ikke å finne det.

Ha en velsignet helg!

KuleKnut sa...

Håper det ordner seg på best mulig måte med huset og alle utfordringene. Sjefen sjøl har en plan og et ønske om at dere skal ha den beste løsningen og jeg skal være med å husk på dere ang dette.

Det er også veldig godt å lese om takknemligheten din midt oppe i en vanskelig situasjon! Dette beundrer jeg!

Anonym sa...

BjornOlav,jag har suttit och tittat i trons värld,och jag fick fram det jag skrev till dej om. Om du går in på tronsvarld.se sedan trycker på ledare,och går ner på sidan ett stycke,då ser du denna rubrik "dags att ändra på begreppet synd...."
hoppas att du får tag på det.
Ha en bra kväll,BjornOlav,och jag är tacksam för förbön.Önskar dej Guds välsignelse! Karin

Anonym sa...

Ett PS.
Rubriken heter ;dags att sluta tala om synd och skuld.
Häls. Karin

Anonym sa...

Beklager at dette er på helt feil plass. Men kan jeg spørre deg om du kjenner til Charles Ndifon. Er han ekte vare?

Petter

Anonym sa...

Har ingen problemer med å se at dere har en vanskelig økonomisk situasjon i tillegg til de andre utfordringene. Jeg er med og ber for deg og dere. Fikk et bibelvers sist uke som jeg har "drøvtygget" litt på og som jeg gjerne deler med deg: Herren er min hyrde, jeg mangler ingen ting (Salme 23,1)

Ha en god natt i Jesu navn!
Tove O

Bjørn Olav sa...

Takk til Kule-Knut, Karin og Tove for forbønn. Det setter jeg stor pris på. Takk skal dere ha.

Bjørn Olav sa...

Når det gjelder Charles Ndifon vet jeg ikke. Jeg kjenner ikke noe særlig til hans virksomhet. Jeg skulle høre ham en gang, men hørte en medarbeider av ham som ble sendt i hans sted.

Anonym sa...

BjornOlav, Jag har nyligen kommit hem från min vänninas lilla stuga som hon har bara en liten bit härifrån.Lizzie heter hon,och när jag talade om att du hade sänt ett kort av vyn ifrån ditt hus i Gjövik,så blev hon alldeles till sej,för hon har varit ofta i Norge,och i gjövik har hon varit,och hon sa att det är ett alldeles fantastisk vackert ställe.
Jag läste igenom din blogg mera när jag kom hem BjornOlav,och jag såg att du nämnde att din hälsa inte var bra.
BjornOlav,det kom till mej en sång direkt,och den är :"I Herrens Händer I Herrens Händer,där får jag vila,där är jag trygg."
Glöm inte att när det känns som om allt är mörkt,då ska du få förnimma att Jesus bär dej!
Jag bär dej också på mina bönearmar.
Fridshälsningar Karin

Anno 2008 Nym sa...

Kjære Bjørn Olav.
Du skriver at dere kan klare dere uten garasje. Godtar borettslaget at dere ikke betaler for ny garasje? Eller må dere flytte et annet sted?

Bjørn Olav sa...

Når borettslaget ble bygget ble det ulike garasjeløsninger for hvert tun. For vårt tuns vedkommende er det slik at hver bolig eier sin egen garasje. Det betyr at når garasjerekken vår blir revet, mister vi vår garasje, i og med at vi ikke ser oss i stand til å bygge en ny. Det blir dermed et rent tap. Vi fortsetter å bo i huset vårt, så lenge det er mulig.