lørdag, mai 24, 2008

Samstemt bønn på bønnekonferansen for Norge/Israel


Fredag kveld talte jeg på åpningsmøtet til den andre nasjonale bønnekonferansen for Israel og Norge. Det var med nød og neppe jeg klarte det. Gårsdagen var jeg veldig plaget med angina, oppkast og uregelmessig hjerterytme. Jeg takker dere alle som har bedt, og som spesielt vil huske å gjøre det denne helgen. Jeg skal tale igjen på ettermiddagen i dag, lørdag. Satte stor pris på å treffe igjen min gode venn Chuck Cohen (bildet) fra Israel. Han er messiansk jøde, og en av de tre lederne for Intercessors of Israel. Jeg har lært å sette pris på Chuck av flere grunner. Det er åpenbart at han er en mann som vandrer med Herren, han utviser ydmykhet og lytter gjerne til oss norske brødre, og han har en autoritet gitt ham av Gud som gjør at han taler med myndighet. Etter min undervisning i går kveld, hvor jeg talte om Norges alvorlige åndelige situasjon, hvor jeg tror Kristi forsamling må forberede seg på forfølgelse og vanskelige tider ledet Chuck forbønnsstuden. Han delte forsamlingen inn i små grupper, og gav en praktisk undervisning om hvordan vi kan be samstemt. Mens vi ba sammen kom jeg til å tenke på de innledende ordene til Apostlenes gjerninger 2: "Da pinsedagen var kommet, var de alle samlet på samme sted med samstemt sinn...." Slik opplevde vi den første bønnesamlingen. Og det takker jeg Herren for. Blant bønneemnene i går kan jeg nevne at vi ba mye om at Norges kristne må få tilbake respekten for Guds ord, at vi må få en økt hunger etter å lese og studere Bibelen, og spesielt Det gamle testamente, det som var Jesu Bibel. Nå er klokken blitt snart 01.00, og jeg må krype til køys. Det blir derfor kun denne lille artikkelen nå. Kommer sterkere tilbake litt utpå dagen, når jeg er ferdig med undervisningen min på bønnekonferansen.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Siden det denne helgen er bønnekonferanse for Norge og Israel, synes jeg det passer godt å legge ut disse bønner/proklamasjoner for Israel som er skrevet av Israel-vennen Derek Prince. Selv om dette er skrevet for noen år siden, er dette like aktuell i dag. Det er Bjørn Olav Hansen, bønnevektere for Israel, som er oversetteren.

Jeg utfordrer bloggens lesere til å bruke denne bønnemanual hver dag.


31 daglige bønner og proklamasjoner for Israel


1. Gud vår Far, fjern dekket som Du i din suverenitet har lagt over øynene til Israel, slik at de kan anerkjenne Deg som deres Messias.
(2.Kor 3,14)

2. Herre, vis Din nåde og gunst mot Israel i denne spesielle tid. (Salme 102,14)

3. Vi ber Deg for dagens ledere i Israel, inkludert statsministeren, Jerusalems borgermester og alle som er i militær tjeneste. Reis opp ledere både i Israel og ellers i verden som ikke søker etter å «dele opp landet», og som vi anerkjenne den unike betydningen av Jerusalem i Guds endetidsplan.

4. «Han som spredte Israel, skal samle det og vokte det, som en hyrde vokter sin hjord». Far, fortsett å dra det jødiske folket til Deg i følge Dine egen suverene plan.

5. La alle dem bli forvirret og vist bort som hater Sion. La dem bli som gresset på hustakene, som visner før en får rykket det opp. (Salme 129,5-6) Herre, handle rettferdig og hurtig med Dine fiender.

6. «Forvirr dem, Herre! Kløv deres tungemål!» som ønsker å egge til vold mot Israel. (Salme 55,10) I Jesu navn, så binder vi enhver falsk religion og enhver falsk lære som ikke anerkjenner Din evige plan for Israels land og folk.

7. «For gudløshets kongestav skal ikke hvile på de rettferdiges arveland». (Salme 125,3) Far, bryt religionenes festningsverk, stolthet og ondskap som forsøker å kontrollere Israel.

8. «For sitt store navns skyld vil ikke Herren forlate sitt folk – siden Herren har funnet for godt å gjøre dere til sitt folk.» (1.Sam 12,22) Bruk oss til å hjelpe andre til å forstå Din plan for Israel og Din kjærlighet til det jødiske folk.

9. «Herren omstyrter hedningenes råd, han gjør folkenes tanker til intet». (Salme 33,10) Vi proklamerer at Guds hensikter med Israel vil bli fullstendig fullført og at Han vil bli herliggjort.

10. Vis Din miskunnhet til Ditt folk Israel, og vokt dem som Din øyensten, skjul dem under Dine vingers skygge, fra de onde som undertrykker dem, fra dødsfiendene som omringer dem. (Salme 17,7-9).

11. Vi ber om at Du må huske på Dine pakter og Dine løfter mot Israel, spesielt i en tid hvor andre reiser seg for å sluke henne levende. Når deres vrede brant mot henne, så vil ikke vannene overstrømme henne. Gud vil ikke gi henne som rov for deres tenner. (Salme 124)

12. Helliggjør Ditt store navn som er blitt vanhelliget blant folkene, og som er blitt vanhelliget midt i Israel. Nasjonene skal få kjenne at Herren er Gud, når Herren blir helliger seg for deres øyne. Stenk rent vann på Ditt Ord om Israel og rens henne for hennes urenheter og fra alle hennes motbydelige avguder, inkludert abort og okkultisme. Gi Israel et nytt hjerte og henne en ny ånd. Fjern stenhjertet og gi henne et kjødhjerte som kan respondere til Den Hellige Ånd og gjør det slik at hun holder Dine bud og Dine lover. (Esek 36,23-27)

13. Gjør det slik at menigheten fullfører misjonsbefalingen slik at det fulle antall av hedningene kan komme inn i Guds kongerike. Da vil hele Israel bli frelst.
(Rom 11,25-26)

14. Vi ber om fred for Jerusalem (Salme 122,6) og for at Jerusalem skal forbli Israels udelte hovedstad.

15. Far, i Din nåde beseir de voldsomt sterke religiøse ånder som dominerer hele territoriet – det jødiske, kristne og de andre.

16. Vi ber om en enhetens ånd – for fred mellom sekulære og religiøse jøder, for at freden skal herske mellom de troende i landet.

17. Vi ber om at de messianske jødene i Israel skal bli et bedende og modent legeme. Vi ber om at dette legemet må tillate at kjærlighet og medlidenhet fra Yeshua flyter gjennom dem og berører alle de møter.

18. Reis opp forbedere for Israel, sett flere vaktmenn på Jerusalems murer, som ikke vil gi Deg fred verken dag eller natt før Du bygger Jerusalem opp igjen og gjør henne til en lovsang på jorden. (Jes 62,6-7)

19. Far, herliggjør Ditt navn gjennom den nåde Du viser til landet. Sørg for at det regner når det skal regne, sørg for at det blir store innhøstninger.

20. Vi ber om at de tre åndelige maktene: humanisme, marxistsosialistisk filosofi, og den åndelige arven etter Det ottomanske riket, vil bli brutt og etterlatt kraftløs.

21. Velsign Israel gjennom de mange immigrantene som kommer tilbake til deres egen nasjon. Forløs en suveren overnaturlig bevegelse av Den Hellige Ånd blant de nye immigrantene, slik at de kan forkynne Din sannhet til sine medjøder.

22. Vi ber om en radikal forandring av det israelske politiske system, slik at ulikheter og partiskhet må vike for enhet og samarbeid; gi visdom og åpenbaring til alle medlemmene av Knesset og Israels Høyesterett.

23. Vi ber om at, midt i alle prøvelsene, så vil Israels folk vende seg til Deg, Gud. Vi ber om at Du vil høre deres hjerterop og vise nåde. Som det står i Jes 30,19: «For du folk som bor på Sion, i Jerusalem, du skal ikke bli ved å gråte. Han vil være deg nådig når du roper. Når han hører det, svarer han seg.»

24. Utøs Din Ånd over Israels folk – spesielt over de unge slik at Dine gjerninger kan kan erklæres for kommende generasjoner.

25. Reis opp «sønner av Sion» som vil ta Guds ord på alvor i opposisjon til de humanistiske «sønner av Hellas» (Sak 9,13)

26. Vi ber om at Den Hellige Ånd må intervenere i den nåværende situasjonen i Israel. «Når fienden kommer som en flod, skal Herrens Ånd drive ham tilbake. (Jes 59,19)

27. Vend Israels folks hjerter til å stole på Herrens navn for utfrielse – slik at de ikke setter sin lit til «vogner og hester», deres militære makt. (Sak 4,6)

28. Gud, reis opp eldre og unge ledere som kan lære og trene opp nye generasjoner av israelere som nå kommer til tro på Messias.

29. Vi ber om at palestina-araberne vil komme til tro på Kristus og omfavne Guds endetidsplan med Israel, send ut arbeidere for å bringe inn Din høst fra hele Midt-Østen regionen.

30. Må Israels forhold til Norge bli sterkt, og må vår nasjon – og spesielt de unge troende – anerkjenne og støtte Guds hensikter med Israel.

31. Herre, vi ber om at unge troende Norge vil lære å elske det jødiske folk når de forbereder gjenkomsten til Messias.

Stener

Anonym sa...

Hei bjørn!

Kan du gi en kommentar til Sadhu Sundar Singh. Indisk mystiker som hevdet han møtte jesus og senere ble en livslang disippel. Skriver en god del om kontemplativ bønn osv. Hovedproblemet med denne karen er at han linker seg opp imot emmanuel swedenborg (svensk mystiker som lærte at alle religioner leder til gud + mange andre ting). Han er også en universialist, dvs han tror alle blir frelst til slutt. Det samme gjør visstnok Julian av Norwich om vi skal tro wikipedia.
Har du en kommentar til disse?
Tror du på universialisme?

Anonym sa...

Käre Anonym:
Jag känner inte till denne Indiske man,eller dessa andre, men det jag vet,det är vad Guds ord tydligt talar,och det är att :"Jesus Han är Vägen,sanningen och livet",och "ingen kommer till Fadern utan genom Mig" Säger Jesus!
Och det är det" Guds ord "enbart som vi ska rätta oss efter! Vill vi komma till himlen,så gäller för alla att ta emot Jesus som vår Frälsare,och det frälsningsverk som Han gjort för oss på Golgata!
Det gäller oss Alla! Var välsignad du anonym.
Karin

Bjørn Olav sa...

Sadhu Sundar Singh er blitt kalt Indias apostel. Han formidlet evangeliet på samme måte som Hudson Taylor, det vil si han kledde seg som landets egen befolkning. Med sin typisk safrangule kjortel kjempet han seg fram i Himalayas ublide fjellverden for å bringe evangeliet til Tibetanerne. Det finnes en veldig god og spennende bok om hans liv, som heter: Uten retur. Den er skevet av Janet Lynch-Watson og i sin tid utgitt av Santalmisjones forlag. Jeg har lest denne boken flere ganger, nettopp fordi den er så fengslende.

Jeg anser Sadhu Sundar Singh som en radikal Jesus-etterfølger. En Kristusmystiker som Paulus.

Ut fra mitt kjennskap til ham, synes jeg det er vanskelig å se noen kobling til Swedenborg. Og noen universialist er han definitivt ikke.

Jeg er heller ikke det.

Anonym sa...

Det er ikke jeg som påstår han er universalist. Han sier det selv. Det står i hans egne memorarer.

sitat: "If the Divine spark in the soul cannot be destroyed, then we need despair of no sinner... Since God created men to have fellowship with Himself, they cannot for ever be separated from Him... After long wandering, and by devious paths, sinful man will at last return to Him in whose Image he was created; for this is his final destiny."

kilde Wikipedia.

Han sier også om den okkulte emmanuel swedenborg som trodde alle religioner kunne frelse og fornektet frelse ved troen alene:

"I saw him several times some years ago, but I did not know his earthly name. His name in the spiritual world is quite different just according to his high position or office and most beautiful character"

http://en.wikipedia.org/wiki/Sundar_Singh

Bjørn Olav sa...

Jeg bør vel legge til at apostelen Thomas var den opprinnelige apostelen til India.

Anonym sa...

Litt til:

In February, 1929, the year Sundar disappeared on his final missionary trip to Tibet, he was interviewed by several theology students in Calcutta, India, where he answered their questions:

(Question #1) What did the Sadhu think should be our attitude towards non-Christian religions? -- The old habit of calling them 'heathen' should go. The worst 'heathen' were among us [Christians]...

(Question #2) Who were right, Christian Fundamentalists or Christian Liberals? -- Both were wrong. The Fundamentalists were uncharitable to those who differed from them. That is, they were unchristian. The Liberals sometimes went to the extent of denying the divinity of Christ, which they had no business to do.

(Question #3) Did the Sadhu think there was eternal punishment? -- There was punishment, but it was not eternal...Everyone after this life would be given a fair chance of making good, and attaining to the measure of fullness the soul was capable of. This might sometimes take ages."

http://www.tentmaker.org/biographies/singh.htm

Anonym sa...

Jeg må bare si at jeg ble sjokket da jeg leste dette. Har selv lest noen av hans bøker og syntes de var imponerende.

Anonym sa...

Hva menes med at Paulus var Kristusmystiker?
Det har kommet opp en del uttrykk i det siste som er ukjent for meg.
At Paulus var en mystiker er mildt sagt uvant og skulle forholde seg til.
Svært ukjent begrep i den forbindelse.
Ellers leser jeg noen bøker jeg har bestilt om bønn fra frihetens forlag, dvs.3.- 2 er skrevet av deg.
Jeg opplever en oppriktig og fin undervisning på mange måter, dog
"innpust og utpust" blir veldig unaturlig for meg.
Holisme som jeg forstår at du regner som fint i kristen sammenheng, er jeg dog skeptisk til.
Trodde det har med new age å gjøre.
Synes det er mye fint og ta med seg,i bøkene.
( skal innrømme at jeg fikk noen problemmer da du har satt av hele 3sider til Benny Hinn, men Gud ser lengre enn meg)

Wenche J.

ps jeg spør meg dog; hvor har alle kristne vært i alle år når avkristningen har kommet så langt i dette landet.
Har de manglet kjærlighet og nød for de ufrelste, mon?
Har de vært fornøyd med seg selv og vært seg selv nok?

Tenk på skilsmisser, abortloven på 70- tallet, partnerskapsloven, det er da ikke bare den nye ekteskapsloven det dreier seg om, det er jo bare en naturlig følge av denne utvikling som har vart i noen tiår allerede.

Homofilien er en følge av kjærlighetsløshet, og skilsmisser.
Hvor har alle selvgode kristne vært?
ds

Bjørn Olav sa...

Wenche J:

Jeg kommer straks tilbake med en artikkel om hva jeg mener med Kristusmystikk. Det krever et litt mer fyldig svar enn det som kan gies her i kommentarfeltet. Dessuten er spørsmålet så interessant at flere kanskje vil lese mer om dette.

Ha en velsignet dag!

Bjørn Olav sa...

Anonym: Dette overrasket meg også. Jeg kjenner ikke til dette kildematerialet, så jeg vil gjerne se litt mer på det. Takk for at du brakte dette opp.

Anonym sa...

Bjørn Olav talte på konferansen om at forfølgelsen også vil komme til vårt land. Åpne Dører har nettopp hatt besøk av en av de tre kvinnene som ble fengslet for at de stod i et skolearbeid på Indonesia. Takk og lov for at de ble løslatt og for bønnesvar!

Den ene av kvinnene, Rebekka, hadde et sterkt budskap/vitnesbyrd til de frammøtte disse dagene hun besøkte Norge.

Rebekka avsluttet sitt budskap med å minne om at forfølgelsen også kommer til Europa. Det er Bibelens ord at den siste tid blir ei tid med forfølgelser. Ordene fra Fil 1,29 ble løftet frem: ”Dere har fått den nåde, ikke bare å tro på Kristus, men også å lide for ham.” Jesus har gitt oss nåde til å tro på ham, men også lide for ham. Lidelsen er ikke unormal for kristne, men tvert om en normalsituasjon.

Les mer på www.opendoors.no.

Stener