mandag, mai 19, 2008

Politimesteren som arresterte pastor Balajev lammet etter bilulykke



Bloggens lesere husker sikkert at vi ba for baptistpastor Zaur Balajev, og at Gud som svar på våre bønner på forunderlig vis sørget for å få ham satt fri. Nå har vi nettopp mottatt en melding om at politisjefen som sørget for å få Zaur Balajev arrestert, og som gav ordre om å raide baptistkirken hvor han er pastor, har vært utsatt for en bilulykke, og sitter lammet i en rullestol. Men det er ingen skadefryd å melde fra våre venner i den lille baptistkirken i Aserbajdsjan. På søndag holdt de en spesiell forbønnsgudstjeneste for politimesteren, hvor de ba om at han både måtte bli frelst og helbredet! Alekper Kasimov som tilhører den lille baptistkirken leste fra Ordspråkene 24,17, i forbindelse med søndagens gudstjeneste: "Gled deg ikke når din fiende faller, du skal ikke juble når han stuper..." Nå oppfordrer denne baptistmenigheten i Aserbajdsjan til å be for politimesteren, og vi lar gjerne oppfordringen gå videre til alle bederne som leser denne bloggen! Be også for pastor Zaur som fortsatt sliter med dårlig helse. Han har svakt hjerte, og trenger livsviktig medisin. Be om at han skal få den økonomiske støtten han trenger for å kunne kjøpe disse, og aller helst at han skal bli helbredet.

10 kommentarer:

KuleKnut sa...

Wow, sånnt har jeg ufattelig stor respekt for. Folk som virkelig klarer å leve etter de orda der er store forbilder for meg. Be for dine fiender og elske de som hater deg.

Anonym sa...

Dette er jo slikt vi leste om som skjedde i forbindelse med vekkelsen i Indonesia. Når noe slikt som dette skjer i et muslimsk land som Aserbajdsjan må det skape gudsfrykt. Jeg foreslår at vi ber om at det må bryte ut en vekkelse i forbindelse med dette, og at mange mennesker blir frelst. Gud kan bruke en slik situasjon som dette til å bringe mange fra mørke til lys.

Johannes

Bjørn Olav sa...

Jeg er helt enig med deg i at denne menigheten utgjør et sant kristent vitnesbyrd. De lever ut Guds rikes prinsipper, slik vi blant annet finner dem beskrevet i Saligprisningene. Vi - jeg, har veldig mye å lære av dem.

Anonym sa...

Det er viktig å huske på at vi har med en allmektig Gud å gjøre. Han kan gjøre mer enn alt, langt ut over det vi ber eller forstår, etter den kraft som er virksom i oss
Her er et lite utdrag fra boken «FRA TORTUR TIL TRIUMF» av Richard Wurmbrand:
«Ta på deg alle prøvelser med villighet og glede. De er først og fremst Jesu lidelser. På den måten vil du oppfylle det som mangler i Kristi kors. Anvend dette på all den lidelse du opplever i familien, på jobben og i samfunnet.
Presten Demeter hadde sittet i fengsel sammen med meg. Da han var i fengsel, var det en fangevokter som moret seg med å slå ham gjentatte ganger med en hammer på ryggsøylen. Resultatet ble at Demeter ble lammet og har ligget urørlig i tjue år.
Nå har det vært revolusjon, og Chausescu er blitt styrtet. Securitate-offiseren som hadde ødelagt Demeters liv, kom hjem til ham og sa: "Jeg vet at jeg ikke kan få tilgivelse. Det jeg gjorde, var avskyelig. Men ta bare imot min unnskyldning, så akal jeg gå."
Da svarte presten: "I tjue år har jeg bedt for deg hver dag. Jeg har ventet på deg. Du er tilgitt."
Dette er kjernen i kristentroen. Ingen andre holdninger kommer opp mot dette.
Da Jesus lærte oss "Fader vår", ville han forsikre seg om at vi forstod den viktigste delen av den. Derfor la han straks til: "For dersom dere tilgir menneskene deres overtredelser, da skal også deres himmelske Far tilgi dere. Men om dere ikke tilgir menneskene deres overtredelser, da skal heller ikke deres Far tilgi det dere har forbrutt."»

Slik har Zaur Balajev tilgitt denne politisjefen som har gjort så mye ondt mot ham. Det er Kristi kjærlighet.

Mvh.: Birgir

Anonym sa...

Det här var stort!Ja låt oss be för denne pastor,och för polism.
att han ska bli frälst,och att Gud genom detta ska förhärliga sitt Namn,så att Många människor ska bli frälsta!Jag tror att när dessa människor söker Gud, så "ropar" de verkligen efter Honom,av hela sitt hjärta,och låter Herren bli ALLT i deras liv.
Jag brukar ofta fråga mej varför händer det inte här i Norden,väckelse,och människor som söker Gud? Kan en orsak vara att vi har det för bra hos oss ?
Därför tror jag att Gud måste sända nöd!
Så alltså,låt oss be för denne pastor,polisen,och folket där!
Fridsh. Karin

Bjørn Olav sa...

Takk, gode bror Birgir for at deler dette med oss fra Romania. Richard Wurmbrands bok: "Torturert for Kristus", var en av de første bøker jeg leste etter at jeg ble en kristen. Den gjorde et meget sterkt inntrykk. Våre trossøsken fra den lidende kirke har virkelig noe å lære oss. Eksemplet du viderformidler er virkelig tankevekkende.

Bjørn Olav sa...

Jeg er enig med Karin: Jeg tror Gud må sende nød, før vi ser vekkelse i Europa. Og jeg tror noe er i ferd med å skje på dette området. Det er jo ikke det vi vil snakke mest om, men det er nødvendig at vi forbereder oss på at tiden blir vanskeligere. Det gjør vi ved å holde oss nær til Jesus. Den første kjærligheten til Jesus vil være det viktigste for å være en overvinner i den siste tiden.

Anonym sa...

Det var rart. Det var også en av de første bøkene jeg leste etter at jeg ble frelst for 14 år siden. Jeg har vært facinert av Richard Wurmbrand siden han var på Færøyene midt på 70-tallet. Da var jeg kun en guttunge. Jeg tror vi egentlig har ganske mye å lære av Wurmbrand. Han var godheten selv. Etter å ha blitt torturert igjen og igjen, så hadde han bare velsignelser å kommed overfor torturistene.

"Därför tror jag att Gud måste sända nöd!
Så alltså,låt oss be för denne pastor,polisen,och folket där!"
Det er jeg enig med deg i Karin. Vi har en jobb å gjøre der.

Guds fred til dere alle.

Mvh.: Birgir

Anonym sa...

Guds Frid Birgir!

Den här boken,som du skriver om den verkar vara en bok som vi kristna bör läsa!Denne Wurmbrand,verkar vara en som verkligen följer i Jesu fotspår!
Jag tänker på att man hör inte så mycket idag predikas om att vad det innebär att gå i Jesu fotspår ,nämligen att bära smäleken och lidandet för Hans skull!Ja, taga sitt kors på sig och följa Jesus.
Det är en sångvers som är "Vägen går igenom höjden,men och i djupan dal,och vad än mig möter där,
Jesus omsorg om mig tar....."
Vet du Birgir,eller BjornOlav var man kan på tag på den här boken?
Finns den här i Sverige?
Om inte,så läser jag den gärna på Norska! Hör av er den som vet.

Guds välsignelse till er!
Karin

Anonym sa...

Karin.

Du kan kjøpe boken på www.pilgrimen.no. Søk på forfatter Wurmbrand og du får opp boken. De har tilogmed boken på svensk.

Må Herren velsigne deg!

Stener