onsdag, mai 28, 2008

Et fyrverkeri av en bok om Guds annerledesrike





I forbindelse med Osloturen i går, var jeg så heldig å få skaffet meg Shane Claiborne's nyeste bok: "Jesus for president". Shane er grunnleggeren av "The simple way", som han selv kaller en "troskommunitet", hvis misjon er beskrevet slik: "Å elske Gud og mennesker, og følge Jesus." Shane Claiborne er en av de unge, radikale Jesusdisiplene, med en lidenskap for Guds rike, Jesu menighet, rettferd for de fattige, ikkevold og fred. Hans nyeste bok er noe av det mest fantastiske jeg har sett av moderne layout. Jeg har vel aldri noensinne sett en bok som denne. Den ligner mest på en god nettside, full av bilder, illustrasjoner, tegninger. Den er et oppkomme av god villskap, kreativitet samtidig som den inneholder et meget radikalt budskap om etterfølgelse av Jesus. Boken, som er skrevet i et samarbeide med teologen Chis Haw, er et kraftig oppgjør med de som blander sammen stat og kristen tro, og som glorifiserer USAs krigføring og som"kristeliggjør" den. Claiborne ligner ikke så rent lite på noen av de gammeltestamentlige profetene som snakket om rettferd for de fattige, for enker og farløse og som refset et samfunn som glemte dem. Men først og fremst er dette en bok om Guds rike, om Jesu saligprisninger, om konger og riker og presidenter, og om Jesus. Det er tydelig at Claiborne har hentet mye inspirasjon fra anabaptistiske kilder, og den nye monastiske bevegelsen. Jeg håper boken får mange lesere i Norge. At den blir oversatt er kanskje å håpe for mye, for dette er en meget påkostet bok hva layouten angår. Men for deg som leser engelsk, er det bare en ting å si: Løp og kjøp. Boken er utgitt av Zondervan, og har ISBN nr 978-0-310-27842-9. Den koster USD 16.99

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg har klippet dette fra kosrvei.no:

"Han kommer til Oslo 5. juni i forbindelse med at hans bok om å leve som en «alminnelig radikaler» kommer på norsk."

Da skulle vi tro at boken til Shane Claiborne er like rundt hjørnet.

Ha en velsignet dag!

Stener

Anonym sa...

Beklager. Det er Claiborns bok "The Irresistible Revolution – Living as an Ordinary Radical" skal nå utgis på norsk. Den er helt sikkert hvert å lese den også.

Stener

Anonym sa...

Som jeg lenge har sagt, så tror jeg du missforstår Emerging Church bevegelsen. (som du tidligere kalte en forførelse\vranglære.)

Både når det gjelder hvor mangfoldig den er, og hva som er dens hovedanliggende, og hva det er av støy som følger enkelte personer.

På innbydelsen til seminaret på MF (som ikke arrangeres av MF, etter hva jeg skjønner) står det nemlig følgende:

"Gjennom sitt forfatterskap er han i dag ansett som en ledende skikkelse i den stadig voksende Emerging Church-bevegelsen i USA."


Tror foresten jeg tar en tur på dette seminaret.
Mvh.
Lars

Bjørn Olav sa...

Gledelig at også denne boka kommer på norsk!

Seminaret MF tror jeg også jeg satser på, kanskje vi kunne ta en kopp tea etterpå, Lars? Om vi tør å bli sett sammen med en "fundamentalist"? Selv vil jeg ikke kalle meg det.:-)

Er det noen som vet når det begynner?

Og det er mulig det - at jeg har misforstått Emerging Church bevegelsen. Jeg har fortsatt mye å lære. Men noe av det jeg har lest av noen av deres forfattere foruroliger meg, samtidig som denne bevegelsen er så mangeartet.

Bjørn Olav sa...

Appropo den andre boka: Løp, kjøp og les!

Anonym sa...

Jeg tar gjerne en kopp tea (eller kaffe for min del) sammen med deg.

Jeg har da aldri heller vært spessielt redd for å bli sett med såkalte "fundamentalister". :-)

mvh.
lars

Bjørn Olav sa...

Så flott Lars! Det gleder jeg meg til. Jeg har ikke blitt så stor at jeg liker kaffe. Dessuten er jeg teOLOG. :-) Hvis du klarer å finne ut når dette begynner, så hadde det vært kjempeflott. Jeg ser etter deg på MF, og du kjenner vel igjen meg også tenker jeg.

Anonym sa...

Seminaret er fra 13:00-15:00