fredag, mai 23, 2008

Evig frelse - evig fortapelse


I går før jeg skulle roe meg før natten, tenkte jeg på noen ord fra Hebreerbrevet, som lyder slik: "Derfor må vi desto mer gi akt på det vi har hørt, så vi ikke driver bort fra det. For når det ordet som var talt gjennom engler, var gyldig, så hvert lovbrudd og all ulydighet fikk sin fortjente straff, hvordan skal vi slippe unna hvis vi ikke bryr oss om en frelse som er så mye større?" (Hebr 2,1-3a)


Vi blir aldri ferdige med å tenke på, eller tale om, Jesu soningsdød på korset. Vi begynner vårt kristne livs vandring der. Ved Kristi kors. Uavhengig om vi vokste opp i et kristent hjem eller ikke, og uavhengig av hvordan vi har levd vårt liv, om det har vært godt eller dårlig, så er vi uakseptable overfor Gud. Vi blir ikke akseptable for Ham inntil vi har satt vår lit til Kristi forløsningsverk. Når vi sier ja til Jesus, blir vi frelst av bare nåde, og samtidig kalles vi til å oppgi våre liv, og leve for Herren: "Og han døde for alle, for at de som lever, ikke lenger skal leve for seg selv, men for ham som døde og sto opp for
dem." (2.Kor 5,15)


Guds ord lærer oss at hvert eneste menneske er en synder av fødsel og av valg.


".. for alle har syndet og mangler Guds herlighet" (Rom 3,23) Med andre ord: ingen unntak. Alle har syndet. En evig tilværelse borte fra Gud venter dem som ikke har tatt imot den frelse Gud har tilveiebrakt gjennom Jesu død på korset. Bibelen sier det klart, så ingen skal misforstå: "Så skal altså hver enkelt av oss avlegge sitt eget regnskap for Gud." (Rom 14,12)


Gud har tilveiebrakt en vei til frelse gjennom tro på Jesus Kristus.


Jesus døde på korset for meg. Han døde i mitt sted:


"Mens vi ennå var svake, døde Kristus for ugudelige da tiden var inne. Selv for et rettskaffent menneske vil neppe noen gå i døden. Eller kanskje noen ville gjøre det for en som er god. Men Gud viser sin kjærlighet til oss ved at Kristus døde for oss mens vi ennå var syndere. Når vi nå er blitt rettferdige ved Kristi blod, hvor mye mer skal vi ikke da gjennom ham bli frelst fra vreden! For mens vi ennå var Guds fiender, ble vi forsonet med ham ved hans Sønns død." (Rom 5,6-10a)


Frelse kommer bare ved tro på Kristi fullbrakte verk på Golgata kors. Intet annet eller ingen annen frelser, kun Jesus.


"Han frelste oss, ikke på grunn av våre rettferdige gjerninger, men fordi han er barmhjertig, han frelste oss ved det bad som gjenføder og fornyer ved Den Hellige Ånd, som han så rikelig har øst over oss ved Jesus Kristus, vår frelse, så vi ved hans nåde skulle stå rettferdige for Gud og bli arvinger til det evige liv, som er vårt håp." (Tit 3,4-7)

4 kommentarer:

KuleKnut sa...

Wow, takk Bjørn Olav. Selv om det er grunnfestet langt inn i sjelen min så er det like viktig, og jeg merket det ble viktig for meg nå, å høre dette budskapet igjen og igjen. Han ble såret for våre overtredelser og knust for våre misgjerninger. Straffen lå på ham for at vi skulle ha fred, ved hans sår har vi fått legedom.

Bjørn Olav sa...

Riktig det, Kule-Knut, vi blir aldri ferdig med Golgata. Jeg tror at noe av problemet er at mange synes vi har hørt dette mange nok ganger og faren er at det blir noe selvfølgelig for oss. Jeg har ikke deg mistenkt for det :-) men jeg tror dette er en aktuell problemstilling for mange. Derfor tror jeg det er viktig å be Gud gi oss et nytt blikk på Golgata, igjen og igjen.

Anonym sa...

"Golgata skjuler det alt, min synd og min byrde betalt..., alt som var meg i mot ble utslettet med blod, Golgata skjuler det alt." Halleluja.

God helg til dere alle

Hilsen Karin

KuleKnut sa...

Og jeg har heller ikke mistenkt deg for det! :D Hehe!
Jeg blir så utrolig glad og inspirert a å lese denne bloggposten og disse kommentarene!
All my life liksom...