mandag, august 24, 2009

Baptistene i vekst i Østerrike - men store misjonsutfordringer i Europa





Det er ikke så ofte vi hører om de kristnes situasjon i Østerrike. Men på Baptistenes landsmøte i Krems som nettopp er avholdt, kunne generalsekretæren, pastor Walter Klimt fra Wien, rapportere om en vekst på seks prosent i året som har gått. Baptistsamfunnet i Østerrike teller nå 23 forsamlinger med 1.421 medlemmer. Veksten skjer hovedsaklig gjennom dåp. Tre uavhengige menigheter er blitt medlemmer av sammenslutningen av baptistkirker i Østterike: Emmanuel forsamlingen i Wien, en rumensk forsamling i Linz og en annen i Steyr. En forsamling i den østlige delen av Wien har også startet en spansktalende dattermenighet.

Baptistmenighetene i Østerrike er svært internasjonalt preget. Forsamlingene er ofte små, beståendee av 50 til 80 medlemmer. Disse menighetene kan gjerne ha opptil 20 forskjellige nasjonaliteter som medlemmer. Noen av dem har store grupper av farsi-talende, dette er tidligere muslimer som er kommet til tro på Jesus. De kommer hovedsaklig fra Iran og Afghanistan. En annen flerkulturell gruppe utgjøres av rumenere.

Vertskap for årets landsmøte var da også en rumensktalende baptistmenighet i Krems. Den har nylig fått nytt menighetslokale. Årets hovedtaler var generalsekretæren for Det rumenske Baptistsamfunnet, pastor Otniel Bunaciu. Han talte om den åndelige situasjonen i Europa og det store behovet for fornyet misjonsinnsats:

"Vi taler ikke lenger om givere og mottakere i misjonsarbeidet. Vi er alle givere og mottakere, og vi trenger hverandre."

Bildet viser Baptistmenigheten i Bad Ischl. Det andre bildet har sitt motiv fra Ef 4,5: "Det er èn Herre, èn tro, èn dåp."

Ingen kommentarer: