torsdag, august 20, 2009

Gud vil gjøre oss rastløse på Guds rikes vegne



Generalforsamlingen i Normisjon hadde et særdeles spennende besøk i sommer. Biskop David Zac Niringye (bildet) fikk nok mange til å stille spørsmålstegn ved vår egen konformitet og ro. For den 55 årige anglikanske biskopen fra Uganda har et kall: Gjøre oss mer rastløse!

Agenda 3:16 som jeg har drevet god reklame for (!) ved flere anledninger på bloggen, har intervjuet biskop Zac, som han kalles. Her sier han blant annet:

"Gud har brakt meg her for å hjelpe dere med å bli rastløse. Det er et vanskelig kall. Men det er en fare for at kirken i det komfortable Vesten blir for komfortabel."

Så legger han til:

"Den vestlige verden er nemlig villedet til å tro at den er sentrum."

Biskop Zac hevder Europa er klodens mest hedenske kontinent. Og jeg er helt enig med ham. Biskopen sier:

"I dag er det ikke i Vesten det skjer, men i Asia, Latin-Amerika og Afrika. Framtida formes i periferien. For i sentrum er det ikke komfortabelt, men urolig. Gud er nemlig i konstant bevegelse."

Biskop Zac ble invitert til Trondheim for å tale om Guds rike, og på afrikansk vis gjorde han det med stor innlevelse og entusiasme:

"Komme Ditt rike, er uten tvil vår viktigste bønn, den eneste som virkelig betyr noe. Dessverre er det andre ting som opptar bønnelivet vårt. Den rådende trenden er at alt dreier seg om 'meg.' Jeg vil faktisk si at det er en måte å beskrive samfunnet på."

Vel, nå skal jeg ikke ta fra deg gleden ved å lese hele intervjuet i Agenda 3:16, men jeg kan si såpass at denne biskopen er det flere enn deltagerne på Normisjon's generalforsamling som burde ha hørt! Meg selv inklusive.

For jeg tror han er inne på noe veldig viktig. Det er ingen tvil om at vi trenger å høre fra kristne andre steder enn på vårt eget kontinent. I stedet for å invitere alle disse amerikanerne, burde vi invitere folk fra sammenhenger hvor Gud virkelig er i bevegelse!

Ingen kommentarer: