søndag, august 23, 2009

Vi trenger å leve annerledes - og radikalt for Jesus!



Journalist Kari Fure i avisen Dagen/Magazinet har vært i Nederland for å lage et intervju med broder Andreas (bildet), nå i sitt 81 år. Fremdeles like aktiv for den lidende kirke. Intervjuet ble presentert i siste nr av Velsignet helg, og burde leses av alle kristne! Broder Andreas er felleseie, og det han har på hjertet burde oppta alles oppmerksomhet.

Det er umiskjennelig broder Andreas vi møter i dette intervjuet. Med profetisk skarphet og tyngde rører han ved det sentrale:

"Livet til den kristne kirke på jord vil ende på samme måte som Jesu liv på jorda: På et kors. Vi vil få forfølgelse. Forfølgelsen handler ikke om våre kirkesamfunn eller medlemskap, men om vår tro. Vi vil måtte betale prisen en dag. Vil jeg da klare å være trofast? Det er spørsmålet jeg stiller meg."

Broder Andreas utfordrer de kristne til å revurdere sin egen livsstil. Han mern at det ikke hjelper å forkynne evangeliet for muslimer hvis livet vårt slår ordene ihjel.

"Problemet er at muslimer ser på Vesten og tror at de ser kristendommen, og det de ser vil de absolutt ikke ha noe med å gjøre. Det er ikke lett å skille mellom troende og ikke troende. I mitt hjemland ser de like ut og gjør det samme - selv om de kristne går i kirken på søndag."

Broder Andreas etterlyser den radikale kristendommen:

"Kanskje er det på tide å ta en god kikk på kirkene våre og innrømme at selv om de ser ut til å blomstre og trives på utsiden, er de i virkeligheten svake og utgjør et dårlig vitnesbyrd for muslimer."

Mens mange kristne lengter etter vekkelse, ønsker Broder Andreas en samfunnsreformasjon som innebærer at vi forandrer måten vi lever på.

Al Janssen er internasjonal informasjonsleder i Åpne Dører, og en nær medarbeider av broder Andreas. Kari Fure siterer ham på følgende:

"I Egypt, Pakistan og Afghanistan møter vi troende konvertitter som er så overgitt til Kristus at de er villige til å betale en høy pris for troen sin. I møte med dem blir utfordringen til oss kristne i den frie verden om vi virkelig vil leve for Kristus. Det skjer nemlig ingen reformasjon uten at Jesus virkelig er herre i hver enkelts liv. Det er så lett å late som om vi er kristne."

Utfordrende? Ja, veldig. Jeg tror disse to berører virkelig kjernen av vår største utfordring: måten vi lever våre liv på. Er virkelig Jesus Herre? Er det virkelig Han som bestemmer?

Broder Andreas utfordrer oss ogsså når det gjelder muslimene som bor i vårt nærmiljø:

"Du kan glemme å få muslimer med i Guds rike hvis du ikke en gang klarer å få dem til kaffebordet!"

Det sier 81 åringen som de siste 40 årene har tjent Jesus i noen av de farligste landene for en kristen. Han omgås toppledere i Hizbollah, Hamas og Islamic Jihad. Han ser terrorister bøye kne for Jesus. Selv har han ingen illusjoner om islam. Han kaller den en antikristen makt, og sier rett ut:

"Hvis vi ikke omvender oss og blir radikale etterfølgere av Kristus, vil vi tape kampen mot islam."

Ingen kommentarer: