fredag, august 21, 2009

Januar 2010 blir nasjonal fastemåned



Som jeg har skrevet på bloggen tidligere så har vi lyst ut januar 2010 som en fastemåned for Norge.

I den forbindelse har jeg som initiativtager og leder for Nasjonalt Bønneråd skrevet et brev til alle bønnenettverkene i Norge. Vi ønsker at denne informasjonen skal nå ut til alle landets bedere, så derfor gjengir jeg også brevet her. Jeg håper du kan gjøre innholdet kjent til alle dine bedende venner!

Kjære forbeder!

Du er en av de som opplever en nød i ditt hjerte for Norge. En nød, skapt av Guds hellige Ånd. Gang på gang er du blitt drevet til å be med lidenskap. Det du opplever er ikke ulikt det Nehemja opplevde. Fordrevet til fremmed jord, får han høre om den nød som finnes i hans kjære Jerusalem. Jerusalems mur er revet ned og portene er nedbrent. Når Nehemja får høre dette setter han seg ned "og gråt og sørget dag etter dag." (Neh 1,4)

Noen av oss opplevde det slik, som Nehemja, når den nye kjønnsnøytrale såkalte "ekteskaps"-loven ble vedtatt. Og vi har kjent på den samme smerten når vi er blitt kjent med de høye aborttallene, alle ungdommene som ødelegges av narkotika, det frafall fra den tro som en gang for alle er overgitt de hellige.

Denne nøden deles også av andre. Vi er så priviligerte at det finnes kristne i andre land som har fått Norge lagt på sitt hjerte, og er i bønn for oss. En av dem, Jesse Karanja, har opplevd at Gud har talt til ham om at Norges kristne skal sette av januar 2010 som en egen fastemåned.

Det er også i samsvar med det Nehemja gjorde. Vi leser videre i Neh 1,4: "Jeg fastet og bad for himmelens Guds åsyn."

Vi har opplevd at broder Karanja's budskap var et ord til oss fra Gud. Derfor vil vi ta det i mot og handle på det.

Som profeten Joel i sin tid lyser vi ut en hellig faste, en høytidssamling for Norges kristne:

"Blås i basun på Sion! Lys ut en hellig faste! Rop ut en høytidssamling! Samle folket, innvi forsamlingen! Kall de gamle sammen! Samle de små barn, også de som diers mors bryst! La brudgommen gå ut av sitt rom og bruden av sitt kammer!" (Joel 2,15-16)

Vi vil ydmyke oss og be Gud gi oss tårenes nådegave, vi vil be Gud sønderrive himmelen og stige ned, og sende oss vekkelse som fører til en fornyet kjærlighet til Jesus og nød for å se syndere omvende seg til Gud.

Vi oppfordrer deg og oppmuntrer deg til å bli med. Ulike menigheter vil ta ulike initiativ, store og små vil faste på sin måte, men alle har vi det mål at vi vil bøye våre knær og innvie oss for den tre ganger hellige Gud.

Sett allerede nå av januar 2010 som fastemåned.

Så langt brevet.

Vi oppfordrer enkeltpersoner og menigheter til å ta del i dette. Hver menighet får finne sin måte å gjøre det på. Hovedsaken er at vi ydmyker oss innfor Gud, faster og ber. Det kan gjøres på ulike måter.

Her på bloggen vil vi komme tilbake med ulike forslag til hvordan det kan gjøres.

Ingen kommentarer: