lørdag, august 15, 2009

Evangeliseringsfremstøt førte til at mange ble frelst i Kaluga





Russiske baptister arbeider målbevisst med evangelisering og menighetsplanting. I Kaluga regionen og byen ved samme navn arbeider pastor Sergeij Naboichenko (bildet) og hans kone. Som du ser av kartet ligger Kaluga i det vestlige Russland, lokalisert ved Oka elva. Her bor det ca 335.000 mennesker. Stedet er knyttet til Moskva med egen toglinje, og en svært så berømt gammel veistrekning, kjent som Kaluga-veien. For de som har lest litt historie vil de nikke gjenkjennende til navnet. Napoleons fluktrute etter det mislykkede felttoget mot Moskva høsten 1812 gikk nemlig her.

Pastor Naboichenko forteller at de har gjennomført et evangeliseringsprogram som de kaller "Omfavn Forvandlingens kraft".

"Nå var ikke dette bare en tid for fornyelse i menigheten vår, men det var også en gylden anledning til å nå mange mennesker med evangeliet," forteller en begeistret Naboichenko.

På det trykte materialet som ble delt ut til interesserte sto det også et telefonnr som folk kunne ringe. For den lille menigheten som pastor Naboichenko leder var responsen overveldende. 300 personer ringte det oppgitte telefonnr, og hver eneste en av dem ble fulgt opp med en personlig samtale. Hele menigheten var involvert i dette arbeidet.

Og vitnesbyrdene om forvandlede liv uteble ikke! En av dem som ringte var Olga Perova. Hennes sønn ble momentant helbredet fra sin sterke trang etter narkotika, en annen Igor Ignatov fortalte at han var fri fra suget etter alkohol. Et praktiserende okkultist vendte om til Jesus, og flere fortalte at de hadde tatt imot Jesus som sin Frelser. Samtidig som menighetens medlemmer delte ut evangeliseringsmaterialet, var det bønnegrupper som ba for de som var ute. Hele evangeliseringsopplegget var også nøye planlagt i bønn i god tid før de startet opp ute på gatene.

Pastor Sergeij Naboichenko forteller selv om et av vitnesbyrdene fra mennesker som ble frelst, og som grep ham sterkt.

Andreij (5o) er en kunstner som drev med restaureringsarbeid i gamle ortodokse kirker. Men han hadde begynt å drikke. Pastor Naboichenko begynte å treffe ham regelmessig, og de snakket mye om Jesus. Etter en tid med lange og mange samtaler, omvendte Andreij seg og begynte å lese Bibelen regelmessig sammen med pastor Naboichenko. Nå er Andreij løst fra alkoholbegjæret og er en glad kristen og medlem av menigheten i Kaluga.

2 kommentarer:

Dagfinn Stærk sa...

Nå vet ikke jeg hvor du har din informasjon fra, Bjørn Olav. Men for sikkerhets skyld kan jeg jo opplyse at Greåker Frikirke siden 1992 har drevet et arbeid med hjelpesendinger og evangelisering i Kaula-provinsen, i byen Polotnjaniy Zavod. Du kan lese mer om det her: http://grefri.no/index.php/Kalugamisjon

Bjørn Olav sa...

Så spennende. Takk for bidragene dine. Du sitter med informasjon jeg ikke har, og det er veldig fint at du deler det med bloggens lesere. Så blir vi bedre kjent med mangfoldet i Herrens vingård.