mandag, august 10, 2009

Sørstatsbaptistene med evangeliseringstrategi for å nå 32 millioner hjem med evangeliet



Sørstatsbaptistene legger store og strategiske planer for å nå USA's befolkning med evangeliet.

26.-30. juli var 430 ledere innen Sørstatsbaptistene - representanter for de ulike statene, menighetsplantere og evangeliseringsstrateger - samlet i Atlanta.

"Vi skriver historie for sørstatsbaptistene i disse dager," sa Geoff Hammond (bildet), president for det nordamerikanske misjonsstyret, og la til: "når vi nå tar fatt på det mest omfattende nasjonale evangeliserings initiativet vi noensinne har lagt opp til."

42 årskongresser for de ulike statene i USA har nemlig gått sammen om dette evangeliseringsfremstøtet, hvor man har gjort det mulig i noen uker før påsken neste år å gi evangeliet til 32 millioner hjem. Dette representerer en tredjedel av befolkningen i USA.

"Jeg kjenner ikke til noe annet kirkesamfunn som er i stand til å gjøre noe lignende," sa Hammond i sin tale.

Hammond opplyste deltagerne på konferansen om at menighetsplantere fra Sørstatsbaptistene planter en ny menighet hver sjette time, fire nye menigheter hver dag og 30 nye menigheter hver eneste uke!

Men fremgangen til tross. Geoff Hammond la alvoret inn over konferansedeltagerne, når han sa:

"Vi må ha et kristent nærvær for å forandre et sted for Kristus. Det er derfor vi sender misjonærer. Det finnes 186 fylker i de nordlige sentrale statene uten en eneste representant for Sørstatsbaptistene. I Wisconsin alene er det 25 skolekretser uten en eneste evangelisk menighet. Det er 440 fylker som representerer 7,6 millioner mennesker i USA som ikke har noe arbeid som representerer Sørstatsbaptistene. Det må til en stor innsats for å nå Amerikas 255 millioner ikke-kristne."

I forbindelse med denne konferansen ble en menighet nevnt som et eksempel på hva som skjer når man arbeider strategisk for å nå nye mennesker med evangeliet.

Sammenslutningen av baptistkirker i Green Mountain området har vokst fra 17 til 37 menigheter på syv år. I 1999 var det mindre enn 600 mennesker som kom sammen til gudstjeneste på søndager i Vermont Baptist Church. I 2008 hadde antall gudstjenestebesøkende steget til 1900.

Ingen kommentarer: