mandag, august 10, 2009

Barmhjertighetsarbeid i Israel



I posten i dag dukket det opp en ny forsendelse fra Bridges for Peace. Jeg har fulgt med på hva denne organisasjonen i Israel har drevet med en del år nå, og jeg må si jeg blir både oppmunret og velsignet av det de gjør.

Blant annet setter de sammen ulike team av håndverkere, som hjelper til med praktisk arbeid for nødlidende og trengende. Til nå har disse håndverkerteamene utført over 700 oppdrag. Mye av dette dreier seg om restauringsoppgaver, små og store reperasjoner og annet forefallende oppgaver.

I det siste nyhetsbrevet gjengir de et brev de har fått fra en terapaut som skriver om en pasient hun har og som har fått hjelp av håndverkerteamet:

Ofra er 55 år gammel, enke og lider av lungekreft. Hun er mor til en 15 år gammel datter, som er funksjonshemmet og en sønn som er arbeidsløs. De bor i en leilighet som som har vært en svært dårlig forfatning, med muggdannelser, gapende hull i veggen, takplater som var løsnet og tapet som hang ned fra beggene. Ikke det beste sted for en med lungekreft og oppholde seg, men for Ofra var det umulig å få gjort noe med sin situasjon. Hun eide ikke midler til det. Hennes terapeut skriver:

"Inntil teamet fra Bridges for Peace dukket opp! De fjernet muggen, tapetserte leiligheten, tettet igjen hullene i veggen, satte opp hyller og klesskap, la opp nytt elektrisk anlegg, satte opp håndtak i dusjen som Ofra ikke skulle skli og reparerte også senga hennes. Storartet! Dette skapte store positive endringer i Ofra's liv, så store at det er umulig å beskrive hennes takknemlighet. Måtte dere bli velsignet med god helse og styrke til å fortsette med deres gode gjerning."

Alle kostnader blir dekket av Bridges for Peace. Jeg tenker på et ord av Jesus når jeg leser om dette:

"Dere er verdens lys! En by som ligger på et fjell, kan ikke skjules. Heller ikke tenner noen et lys og setter det under en skjeppe, men i lysestaken. Da lyser det for alle som er i huset. Slik skal dere la deres lys skinne for menneskene, så de kan se de gode gjerningene dere gjør og prise deres Far i himmelen." (Matt 5,14-16)

Ingen kommentarer: