lørdag, august 29, 2009

Enker får praktisk hjelp gjennom menigheten


Den nytestamentlige forsamlingen tok tidlig ansvar for sine enker. Vi leser tidlig i Apostlenes gjerninger, om en krangel som oppstår mellom de gresktalende og de hebraisktalende jødene, som var kommet til tro på Jesus, "over at deres enker ble tilsidesatt ved den daglige utdeling". (Apgj 6,1) Og når Paulus skal instruere sin unge medarbeider Timoteus, ser vi at menighetene førte lister over enker og at disse enkene hadde en særskilt tjeneste i menigheten. De skulle også ha sitt underhold av menigheten, med mindre det var noen i familien som kunne ta seg av dem. Se 1.Tim 5,3-16.

Birchman Baptistmenighet i Forth Worth i Texas har tatt konsekvensen av dette. De har opprettet en egen tjeneste som de har kalt "Hjelpende hender", som utfører praktisk arbeid for enker og enkemenn.

En av pådriverne for dette flotte arbeidet er Joyce Rogers (bildet). Hun er enke etter Adam Rogers, som døde bare 54 år gammel. Han var pastor for Bellevue Baptistmenighet i nærheten av Memphis i Tennesse. Joyce Rogers har skrevet bok om sine erfaringer som enke, en bok som er blitt til stor hjelp for mange som er i samme livssituasjon.

Gjennom "Hjelpende hender" får mange utført praktiske arbeidsoppgaver i hus og hage, som de ellers ikke ville ha klart på egenhånd. Menigheten hjelper også enkene overfor myndighetene, og gir ellers støtte der hvor det trengs.

Kanskje en ide for norske menigheter?

Ingen kommentarer: