mandag, august 10, 2009

Det pågår en etnisk rensning av assyriske kristne i Irak - hva gjør DU?



Sveriges Radio har fulgt 25 kristne assyrere som tidligere i år ble sendt tilbake til Irak. De 25 irakerne har flyktet fra Irak på nytt. Situasjonen for dem er ytterst farlig. Det skal i følge velinformerte kilder pågå en etnisk rensning av kristne i Irak.

De 25 kristne assyrerne ble tvangsutsendt fra Sverige.

Nina Shea, som arbeider for den amerikanske regjeringens organ mot religiøs forfølgelse sier at når støvet legger seg etter krigen i Irak, vil man se at det ikke finnes kristne igjen i landet. Hun snakker åpent om en etnisk rensning, og er ikke alene om å bruke et så sterkt ord.

Joël Voordewind, nederlandsk parlamentariker, peker i en rapport på det faktum at av Iraks 1,4 millioner kristne er det nå 400.000 igjen. Av disse er det kun 100.000 som lever relativt trygt. Siden 2004 har 59 kirker vært utsatt for attentat.

I juli advarte den kaldeiske biskopen i Bagdad mot at angrep mot kristne kan føre til en masseflukt av kristne fra landet.

Svenske myndigheter svarer på denne utfordringen med å tvangssende kristne assyrere tilbake til Irak. Situasjonen er vel ikke så mye annerledes her i Norge. Hva gjøres for å sikre disse menneskene mot nye overgrep? Svarer vi med en massiv taushet?

Hvor er engasjementet blant norske kristne for deres assyriske medkristne?

Kjære bloggleser: Hva har du gjort for martyrkirken i Irak? Har du bedt for dem?

http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=174879

Ingen kommentarer: