onsdag, august 11, 2010

Den evangelisk lutherske kirken i USA mistet 90.000 medlemmer i 2009

Medlemstallet fortsetter å rase for Den evangelisk lutherske kirken i USA. Tallmateriale som er blitt offentliggjort i dag viser at denne kirken har hatt den største medlemsflukten i kirkesamfunnets historie noensinne. Det skjer samtidig med at kirkesamfunnet har lagt seg på en liberal linje i homofilispørsmålet.

Den Evangelisk Lutherske Kirken i USA mistet 90.000 medlemmer i fjor. 2005 var frem til da det verste året. Da mistet dette kirkesamfunnet 79.000 medlemmer. I dag teller de 4,5 millioner medlemmer. Av disse går 1,5 millioner regelmessig i kirken. Kirkesamfunnet mistet også 48 forsamlinger i fjor. På det meste hadde Den Evangelisk Lutherske Kirken 5,3 millioner medlemmer og 11.000 forsamlinger. Det var i 1987.

1 kommentar:

Dagfinn Stærk sa...

Jeg håper disse har funnet seg et annet, og bedre sted å være. Det finnes helt sikkert mange gode, bibeltroende menigheter, men kirkesamfunnet som sådan er på ville veier.

For øvrig ble jeg meget nedstemt ved å lese reportasjene fra sommerens generalforsamling i Det lutherske verdensforbunds i Stuttgart. En evangelisk lutherske kirken i USA er sammen med Svenska kyrkan to store og innflytelsesrike kirker i dette lutherske fellesskapet, men nettopp disse to leder an i bibelfornektende lære når det gjelder samkjønnede forhold. De møtte sterk motstand fra de lutherske kirkene i Etiopia og Tanzania, men uten at det så ut til å hjelpe. Rapportene fra generalforsamlingen tyder på at å være lutheraner i dag, betyr at du kan gjøre nesten hva du vil, bare du beholder Luthers navn. For å sitere svenske Agne Nordlander, så ville Martin Luther ha snudd seg i sin grav hvis han hadde sett alt rart som i dag kaller seg luthersk.