onsdag, august 18, 2010

Somalias kristne ber oss innstendig om å be for dem

Undergrunnskirken i Somalia henvender seg nå til det internasjonale kristne fellesskapet, og ber om at det bes spesielt for Somalia i forbindelse med årets Ramadam. De ber oss om å be om at de må være trygge. Muslimenes fastemåned er også en måned hvor islamistiske grupper går til angrep på kristne.

De kristne i Somalia er ikke mange. Likevel utgjør de en trussel mot islamistene. Av dem blir de kalt "kriminelle", men hva er deres forbrytelse? At de kommer sammen for å be, lese Guds ord, bryte brødet og fortelle andre om Jesus? "Vi lider fordi vi tror," sier en kristen fra Somalia.

Somalia står på fjerde plass på Åpne Dørers liste over de landene i verden som er blant verstingene i forfølgelsen av de kristne. Landet som ligger på Afrikas Horn, er også et av verdens mest lovløse land. 30-40 prosent av landets innbyggere lever under eksistensminimum.

La oss virkelig huske våre somaliske trosbrødre i bønn i dagene frem til 9. september. Ramadam i år er mellom 11.august og 9. september.

1 kommentar:

Petter sa...

Veldig bra at du fokuserer på dette, Bjørn Olav! Jeg jobber som norsklærer for innvandrere og har i årenes løp blitt kjent med mange somaliere. Noen av dem er åpne for evangeliet, men dessverre er det svært få av dem som blir kjent med gjenfødte kristne nordmenn. Vi har jo fått misjonsmarken rett utenfor stuedørene våre. Må Gud gi at vi blir mer frimodige til å vitne for muslimene og be for dem, spesielt nå under ramadan.