mandag, august 30, 2010

Ved en kjær venns bortgang

Jeg har nettopp mottatt beskjeden om at en god venn er død. Leen Spaans døde lørdag, etter en tids sykdom.

Leen Spaans var en av bloggens mange trofaste lesere. Helt til det siste fulgte han med på det som ble skrevet her. Og med jevne mellomrom la han igjen kommentarer, hvor han på en stillferdig måte vitnet om sin tro på Jesus og på Guds ord.

Jeg kjenner på en dyp sorg ved Leen Spaans bortgang. Og på en dyp takknemlighet. Det hendte vi ringte hverandre, og jeg kommer aldri til å glemme disse gode samtalene. Heller ikke den varmen og omsorgen som Leen Spaans uttrykte, både gjennom stemmen, gjennom ordene og gjennom hans forbønn. Han var genuint interessert i andres ve og vel. Vi snakket om mangt og mye, Leen Spaans, og jeg. Mange ganger kom han med trøstens ord inn i min egen livssituasjon. Bibelstedene han siterte var alltid ord rett inn i min situasjon, og så hendte det at han sendte meg bilder fra den vakre Helgelandskysten. Leen Spaans var en glimrende fotograf, han hadde en sjelden gave når det gjaldt å feste ting til filmrullen. Nå jeg skrev min siste bok, den om Jesusbønnen, var det derfor helt naturlig å dedikere den til ham. I dyp takknemlighet for hans vennskap, og kloke råd.

Nå kommer det ikke flere bilder i posten, og jeg kan ikke lenger høre hans stemme. Men jeg har så mange gode minner av denne stillferdige mannen, som hjalp meg i vanskelige perioder av mitt liv de siste månedene. Det takker jeg Gud for i dag.

Et av de siste ordene Leen Spaans gav meg var de kjente ordene fra 1.Kor 1,18:

"For ordet om korset er dårskap for dem som går fortapt, men for oss som blir frelst, er det Guds kraft."

Som Leen Spaans sa: Jeg klamrer meg til korset.

Jeg tenker: Det er det tryggeste å klamre seg til, for liv og for evighet. Leen Spaans har stridd den gode striden, han har fullført løpet og har bevart troen. "Så er det da gjort ferdig en rettferdighetens krone" for Leen Spaans. Han er hjemme hos Gud.

Vi som er igjen bøyer vårt hode i sorg og savn, og takker for hans liv. I dag går våre tanker og bønner til hans kone, barn og familie.

Ingen kommentarer: