tirsdag, august 10, 2010

Hva Gud gjør i Nepal, del 3

For 10 år siden ble det startet opp et menighetsarbeid i Tutunga, som ligger helt i ytterkanten av Pokara distriktet i Nepal. Dette arbeidet er ledet av pastor Kim, som var en av de første studentene ved Canaan Ministerial Training Center.

Menigheten som heter Immanuel Baptistkirke, driver et arbeid blant de kasteløse som ikke må berøres. Denne kasteløse gruppen arbeider med å gjøre rent toaletter, eller utfører manuelt arbeid på byggeplasser som ingen andre vil påta seg.

Til å begynne med var det stor motstand i lokalbefolkningen mot pastor Kim, men han har vært trofast og utholdende, og i dag er han og arbeidet som menigheten driver akseptert av samfunnet. Blant annet fordi menigheten har utført et arbeid med å sikre vannledninger. Pastor Kim er blitt en av lederne i det lille lokalsamfunnet. Menigheten driver også et eget barnehjem som gir husrom til 80 foreldreløse barn. Her får de mat, undervisning og omsorg.

På treningssenteret til Canaan baptistkirke har 24 forskjellige grupper med mannlige studenter deltatt og åtte grupper for kvinnelige studenter. Menigheten driver også et eget radioarbeid, hvor man kringkaster sendinger to ganger i uken. En gang i uken sender de også fra gudstjenestene i Metropolitan Tablernacle fra London, Spurgeons menighet.

Flere bøker er også blitt oversatt til nepalesisk, blant annet Baptist Confession of Faith fra 1689, samt bøker av C.H Spurgeon og Peter Masters, nåværende pastor for Metropolitan Tabernacle.

Ingen kommentarer: