mandag, august 16, 2010

Johannes - han som Jesus elsket, del 6

Korset er utgangspunktet for alt sant kristent fellesskap. Det er ved korsets fot vi må møtes. For ved korser læer vi at som vår korsfestede Herres disipler, så er vi ikke alene. Vi er knyttet til hverandre. For det er her vi alle møtes, vi må til korset med vår synd, og her møtes vi som likemenn. Her er det ingen forskjell på oss. Her møtes helgener og syndere. Vi er alle en del av korsets fellesskap.

På korset skaper Jesus et helt nytt fellesskap. Vi ser det i det som skjer mellom Jesus, Hans mor og Johannes.

"Da nå Jesus så Sin mor og den disippel som Han elsket, stå der, sa Han til Sin mor: Kvinne, se der er din sønn! Deretter sa Han til disippelen: Se, det er din mor! Og fra den stund tok disippelen henne hjem til seg."

Ved korset er vi både enkeltstående individer - i den forstand at her står vi alene innfor Herren - men vi knyttes også sammen som kirke. Og vi velger ikke hvem vi har fellesskap med. Det er Herren som knytter oss sammen. De som sto ved Jesu Kristi kors var alle forskjellige, men ved korset finner de inn til hverandre, for her ser vi vår egen synd og våre egne skrøpeligheter, og ser hvordan vi trenger hverandre.

Ved sin død knytter ikke Jesus bare oss sammen med seg, men også med hverandre. Om dette er utgangspunktet, hvor mye lettere vil da ikke fellesskapet mellom oss være?

Ingen kommentarer: