lørdag, august 28, 2010

Hvordan hjelpe mennesker med djupe sår

150 personer deltok på en tredagers bibelskole i Akron Mennonite Chuch i Akron, Pennsylvania. De kom for å lytte til Carolyn Holderread Heggen, en psykoterapeut som har spesialisert seg på behandling av traumatiske opplevelser. Heggen er selv medlem av en anabaptistisk forsamling i Oregon.

Deltagerne lærte om de psykiske og åndelige sårene som soldater opplever i militæret, og hva menigheter bygget på Bergprekenens fred- og ikkevoldslinje, kan gjøre for dem for at de skal oppleve helbredelse for sine sår. Heggen reiser over hele USA med sine seminarer, og deltagerne på bibelskolen i Akron fikk innblikk i en del av denne undervisningen.

Med utgangspunkt i Luk 14,12-23 og med tittelen: Hvem er invitert i ditt selskap?, snakket Heggen om "Realitetene bak myten/Den høye prisen for kamphandlinger", "Post-traumatisk stress og forandret identitet", "Sårene etter kamphandlinger", "Helbredelse for veteraners sår" og "Det forløsende fellesskap."

Foran hver undervisningsbolk var det deltagerne på bibelskolen som fortalte om egne erfaringer med slektninger som bærer på djupe sår etter å ha deltatt i krigføring, og hvordan disse er blitt helbredet gjennom den hjelp de har mottatt gjennom menigheter som tar denne problematikken på alvor.

1 kommentar:

Broderlig i kristus sa...

Verdighet mot dem som sliter ligger Jesus på hjertet.
Å bøye seg ned å se inn i øynene som lider med ømhet er jesus lengsel i verden.
Dem som ønsker denne tjenesten får nåde gaven av å se som Jesus.
Da ser man hvordan sårene over sitt liv sitter som smerte som piner sjelen og kroppen.Da får man inderlig nød over dem. Når Jesus øyner åpner seg for ett menneske så tennes jesus kjærlighet i øynene bak smerten slik at smerten vaskes bort i felleskapet.
Jesus må mange kristene få nådegaven å se slik du ser menneskene.
La oss få inderlig nød over alle mennesker som lider av dype sår Jesus


Åpne våre egoistiske øyner som ønsker å glede deg men mangler ydmykhet, med ditt eksempel i Guds hellige ord.

Min gode kjære Jesus sa:
Når no eg, Herren og meisteren, har vaska føtene ­dykkar, då skyldar de òg å vaska føtene til kvarandre. Joh 13, 14