mandag, august 23, 2010

Gud har meg i sin tanke

Et vers fra en av salmene i Salmenes bok har fått stor betydning for mitt den siste tiden. Selv om jeg har lest Salmenes bok noen hundre ganger siden jeg ble en kristen, har jeg ikke "oppdaget" dette verset før nå. I hvert fall har det ikke blitt levende for meg før jeg leste det for noen uker siden. Det er David som skriver denne salmen, og det er en av "Messias-salmene":

"Men jeg er elendig og fattig. Likevel har Herren meg i sin tanke."

Tenk å være husket av Gud.

For meg er det en nesten overveldende tanke. Av og til kan man oppleve livet slik David beskriver: man kjenner seg elendig og fattig. Å leve med kronisk sykdom kan oppleves slik. Da blir det så stort når man vet dette:

"LIKEVEL har Herren meg i sin tanke."

Altså på tross av hva jeg føler og opplever. Herren husker sine.

Når noen dør i Den ortodokse kirke står det ofte i dødsannonsen: Evig ihukommelse! Ja, slik er det. Hans kjærlighet mot oss er evig og uforanderlig. Den er konstant. Gud er ikke lunefull.

Gud, Den Allmektige, Den evige - Han, den tre ganger hellige Gud, har meg i sin tanke!

Ta med deg dette inn i den nye uka og la dette verset bli en del av din hverdag. Det har gjort noe med meg, og det gjør noe for oss alle, når vi tar til oss det mektige innholdet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kan du skrive konkret hvor verset står?
Ønsker deg ellers en velsignet dag i det fine været!
Tove O

Bjørn Olav sa...

Ooops. Jeg glemte visst det. Verset er hentet fra Salme 40,18.Oversettelsen er hentet fra Bibelen Guds ord, Bibelforlaget, 2009.