mandag, august 09, 2010

Hva Gud gjør i Nepal, del 2

14. juni publiserte jeg en artikkel om det Gud gjør gjennom Canaan Baptistkirke i Pokhara i Nepal. I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på det utadrettede arbeidet denne menigheten driver med. Hele syv nye menigheter er grunnlagt som et direkte resultat av deres evangeliseringsarbeid. En av dem er Bhalam Baptistkirke. Her er pastor Prem ansvarlig for virksomheten. Han tok en avgjørelse for Jesus mens han var pasient på et sykehus for spedalske. Kona til Samuel Rai, som er pastor for Canaan Baptistkirke, arbeidet på dette sykehuset, og det var gjennom hennes vitnesbyrd at Prem ble omvendt.

Bhalam Baptistkirke har 18 medlemmer. Noen av medlemmene må gå på beina i to timer for å kunne delta på gudstjenesten! Menigheten driver også et eget barnehjem, som heter Sion. Her bor det åtte barn.

Pastor Prem og hans kone og deres to barn lever på et rom. Hans kone eier en symaskin, og med den forsørger hun den lille familien. I det siste har folk fra områdene rundt Bhalam begynt å delta på gudstjenestene, så menigheten har gått inn i en spennende tid.

Et forholdsvis nytt arbeid er startet opp i Pratigya. Dette arbeidet begynte for to år siden. En gruppe fra Canaan Baptistkirke dro hit regelmessig for å drive med evangeliseringsarbeid i en leid bygning. I disse dager er det lagt planer for å grunnlegge en menighet her.

(fortsettes)

Bildet viser det vakre landskapet i Pokhara, Nepal.

Ingen kommentarer: