mandag, august 30, 2010

Kristen pasifisme, del 9


Her følger en ny del av Myron Augsbergers artikkel om kristen pasifisme:

"Bygget på premissene av at vi ikke kan drepe mennesker som Kristus døde for, understreker John Howard Yoder (bildet), i sine betydningsfulle skrifter om kristen pasifisme at det er korset som utgjør selve forskjellen. Kristus er kommet inn i verden for å forløse alle mennesker, og har handlet på vegne av alle mennesker på jordkloden. Vi kan ikke drepe en person og frastjele han eller henne det privilegiet det er å kjenne den fylde av liv som Jesus Kristus tilbyr.

Dette kaller oss til å en pasifistisk holdning ikke av et negativt, men av et positivt standpunkt. Vår stillingstagen forstås som en aktiv inntregning i samfunnet med Guds forløsende kjærlighet. Over alt annet ønsker vi at våre medmennesker skal bli våre brødre i Kristus. Når Jesus sa at det første bud er å elske Gud og at det andre er likt dette - å elske våre medmennesker som oss selv, så ba Han oss om at vi anser våre medmenneskers liv like viktig som vårt forhold til Gud.

Fra et evangelikalt perspektiv så kan det sies at når en kristen tar del i krig så har han abdisert fra sitt langt større kall til misjon og evangelisering. Den måten kristne kan forandre verden på er ved å dele Kristi kjærlighet og evangeliets gode nyheter fremfor tanken om at vi kan stanse anti-Gud bevegelser gjennom makt. Jesus understreket dette poenget til det fulle i Getsemane og på Golgata kors.

Som kristne er vårt svar på volden i verden at vi ikke behøver å leve, vi kan dø. Dette er det ultimate vitnesbyrd på vår tro på Kristi rike og Hans oppstandelse. Det er den samme overbevisning som har motivert mange mennesker til å gå til ukjente eller svært voldsutsatte områder av verden fra hvilke de aldri har vendt tilbake.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: