mandag, august 16, 2010

Norge trenger nye menigheter

* Stor nedgang blant Frie Evangeliske forsamlinger.

* Pinsebevegelsen opplever tilbakegang.

Dette er de harde fakta som preseteres i Dagen/Magazinet lørdag. Magnar K. Karlsen, som er pinsebevegelsens representant i DAWN Norge, mener at norsk pinsebevegelse mangler reell visjon når det gjelder menighetsplanting, og frykter en langvarig tilbakegang om man ikke "får menighetsplantingen inn i sentralnervesystemet"!

Karlsen etterlyser en nasjonal strategi for menighetsplanting. Slik det fungerer i dag er det bare noen få individer som har initiativ til nyplantinger, og de som gjør det opplever mistenksomhet i begynnerfasen. Magnar K. Karlsen har også et annet viktig poeng:

"Tradisjonelt har vi foretrukket kampanjer istedenfor å gjøre det Gud har bedt oss om, nemlig å etablere og multiplisere trosfellesskap der det gjøres disipler. Alle kronene vi har er vi brukt på kampanjer som har gitt oss lite avkastning i det lange løp."

Og tallenes tale er klar og tydelig:

Blant norske pinsemenigheter teller 70 av forsamlingene som er plantet før 1960 mindre enn 50 medlemmer.

I dag trengs det pionerer som arbeider målbevisst og strategisk for å re-evangelisere Norge! Vi trenger slike som Akvilas og Priskilla som kom til et sted, tok opp arbeid der, trente disipler og plantet en forsamling. Når så var skjedd dro de videre til nye steder og gjorde det samme om igjen.

Vi trenger nye menigheter! Spørsmålet er bare om vi har nød for mennesker og deres frelse?!

1 kommentar:

Eskil sa...

Kunne ikke vært mer enig! Jeg er klar!

Vi er ikke kalt til "bare" å be frelsesbønn med folk i forbindelse med kampanjer: Vi er kalt til å gjøre folk til disipler, og det tar tid. Det gjøres best i levende lokale forsamlinger