tirsdag, august 24, 2010

Somalisk kirkeleder angrepet av muslimer i Addis Ababa

To somaliske muslimer angrep en velkjent somalisk kirkeleder i Etiopias hovedstad, Addis Ababa (bildet), lørdag.

Mohamed Ali Garas var på vei hjem ved nitiden på kvelden, da to somaliske menn ropte navnet hans. Garas, som er en omvendt muslim, snudde seg for å møte mennene da de gikk til angrep og slo ham i hodet med en treklubbe. Garas falt til bakken, og de to mennene begynte å sparke ham i mageregionen og i brystet. Da en etiopisk nabo kom ut for å se hva som skjedde, løp de to somaliske mennene bort fra stedet. Mohamed Ali Garas behandles i dag ved Meghbar Senai sykehuset i en av Addis Ababa's forsteder for skadene han pådro seg.

Garas forteller at de som angrep ham målbevisst sparket ham i hans høyre bein. De hadde nok kjennskap til at Garas hadde brukket dette beinet for syv år siden i forbindelse med en ulykke. Det har tatt tre år før denne skaden ble leget, og Garas har vært igjennom en rekke operasjoner på grunn av denne skaden. Nå er det fare for at han er så skadet at beinet må opereres på nytt.

Mohamed Ali Garas flyktet fra Somalia i august 2005 fordi myndighetene var på jakt etter ham for å arrestere ham. På den tiden var Garas den mest kjente og synlige kirkelederen i Somalia. For 22 dager siden flyttet Garas til et nytt boligområde i Addis Ababa, fordi han hadde blitt truet med fysisk avstraffelse om han fortsatte med å bo der han bodde. Nå er han heller ikke trygg i sitt nye boligområde.

Somaliske kristne er under sterkt press og opplever sterk forfølgelse i sitt hjemland. La oss be for Garas.

1 kommentar:

Broderlig I kristus sa...

Inderlig nød må være på våre hjerter dag og natt i denne tiden.
Kampen om sjelene er sterkere nå med all lidelsen i verden.

Jeg vil også ta med sterkt Somalia i bønnene da jeg kjenner stor nød og smerte i folket der.Fortvilelsen stiger til himmelen fra både kristene og muslimer som sliter med stor fattigdom som skaper anklager mot den svakeste part våre kristene.
Vi må åpne for nøden i våre hjerter men all den kjærlighet Jesus har.

I inderlig stor nød åpnet Jesus mitt hjerte for smerten muslimene i Pakistan også sitter i nå.

Han viste meg folket som ble presset mellom militante fanatiske terror grupper og på andre siden soldater fra landet som skapte ett indre skrik og smerte som brakte en flom av vann som tok frem nøden og skrikene i deres fattigdom og nød over verden.
Jesus la på mitt hjerte at nå kan verden se den nøden folket hadde i sine hjerter som nå er synelig.
Slik at folket ikke skal hate verden men se at verden i Jesus ånd elsker dem.
Alle som ber i alle menigheter burde sende en gave slik at dem kunne se at kristene virkelig kommer fra Jesus kjærlighet.
Fattige kristene ber Jesus om skal be for dem for slik å mota sin lønn fra Han.
Tenk om kristene kunne bygge opp i Pakistan å vise Jesus kjærlighet.
Man vinner bare fiender med å ta bort nøden sjelelig og fysisk. Å løfte opp den fremmede som ligger i grøften av fattigdom og smerte er første steget til å møte frelsen.
Jeg fryder meg over alt du skriver om br. Roger men har ikke så mye tid til å skrive da bønne nøden er stor i ledige stunder.

Det er dem som er i nød som trenger Jesus og våre bønner nå.

Vit at alt du skriver i Jesus ånd blir løftet opp til Gud der det blir til velsignelse.

Du er blant dem rikeste jeg har møt på jorden Bjørn Olav for Jesus elsker deg så inderlig.

Broderlig i Kristus