torsdag, august 26, 2010

Vekkelse i amerikansk småby

Det er brutt ut vekkelse i den lille amerikanske byen Deville i Louisianna, som har 1000 innbyggere. I løpet av fem dager har 62 mennesker tatt de første skrittene på troens vei.

Den 87 år gamle baptistkirken har fått en skikkelig vitamininnstrøytning gjennom det som nå skjer. Når pastor Robby Pole, i Longview Baptist Church i Deville, skulle annonsere årets møteserie i lokalavisen opplevde han at Gud talte til ham. I stedet for å bruke menighetens navn i annonsene skulle han bruke ordet "community", som i denne konteksten betyr lokalsamfunn. Responsen var overveldende. Folk som aldri hadde satt sine bein innenfor kirkedørene kom. Lokalbefolkningen opplevde at dette var noe for dem, ikke bare for de som vanligvis går på kristne møter.

Til møtene kom mennesker som opplevde livskriser av ulike slag. Men det var ikke bare de kirkefremmede som opplevde å ha det slik. Dette var også en krisetid for den lokale baptistmenigheten. Den hadde slitt i mange år med synkende medlemstall, og hadde søkt i mange år ulike måter å nå ut med evangeliet på. Pastor Pole sier det rett ut: "Jeg har vært 22 år i tjeneste for Guds rike, 2009 var det vanskeligste av alle disse årene."

I februar hadde menigheten invitert Bill Britt til å komme til menigheten. Han er en av veteranene blant evangelistene i Sørstatsbaptistene, med mer enn 800 møtekampanjer bak seg. Menighetens diakoner og frivillige hadde delt ut mer enn 3000 invitasjoner. Hvert eneste hjem i Deville var blitt oppsøkt, pluss 2000 andre hjem i områdene rundt det lille lokalsamfunnet.

Så ba menigheten i 40 dager for menneskene som bodde i Deville, og da evangelist Bill Britt kom til møtehallen den første kvelden, var gjennombruddet der. Gjennom uken ble det holdt spesielle arrangementer for ulike målgrupper: Det ble servert middag for spesielle gjester og det ble arrangert en egen pølse- og pizza dag for ungdom. Denne kvelden dukket det opp hele 80 ungdommer og deres foreldre. Dette var mennesker som aldri kom til kirke. Når evangelist Britt preket om Jesu korsfestelse var det helt stille i forsamlingen, og etter på gikk flere av ungdommene fram for å ta imot Jesus som sin Frelser og Herre.

2 kommentarer:

Per Søetorp sa...

Herlig rapport, Bjørn Olav!
Men så langt avgårde på USAs indre bondeland må vi altså nå til dags, for å innhente en nyhet om en gryende vekkelse? Det som burde være en selvfølge i vår umiddelbare nærhet, og å lese om i våre nasjonale, kristelige nyhetsmedier..
Men vi får ta med oss det vi får og takke Gud for nok et livstegn fra "over there". Måtte det også snart skje "over here"!
Ha en fortsatt velsignet dag!

Bjørn Olav sa...

Takk, Per. Dette beveget meg. Menigheten var i krise, og samfunnet i krise.Det er interessant å se hvordan de fant hverandre! Og det er gripende å lese om foreldrene som ble med ungdommene på pølse- og pizzaparty. Et utradisjonelt møte ble det sikkert, men korsets budskap lød og folk tok de første skrittene på troens vei. Du også Per, ha en velsignet dag. Skulle gjerne ha hørt deg synge igjen!