tirsdag, mars 20, 2012

Syriske kristne kan spille en nøkkelrolle i landet - men det krever stort mot

Vatikanets diplomatiske utsending til Syria, Mgr Mario Zenari, roper nå så høyt han kan til kristenheten verden over: Dette er Syrias kristne time! En tid for å være offensive, og ikke stå stille og være tilskuere!

Mgr Mario Zenari kan fortelle om enkelte presters nesten heroiske innsats under de forferdelige angrpene på byen Homs. De er forblitt hos sin flokk for å vokte den til tross for det voldsomme bombardementet og volden som har preget byen de siste månedene. Selv om Mgr Zenari deler sorgen over de belgiske barnene som ble drept i den grusomme bilulykken i Sveits, så minner han oss om at 800-900 barn er drept i Syria, de fleste er skutt i hodet og hjertet, av fremmede.

Han kaller de kristne tilstedeværelse i Syria for å være 'som sauer blant ulver', 'men kristne kan ikke gå glipp av dette rendezvous i historien,' som han sier det. Han legger til:

- Dette er en særdeles viktig tid for kristne å stå opp for å vise menneskelig verdighet, avvise volden, skape like rettigheter mellom menn og kvinner, kjempe for en fundamental samvittighets- og religionsfrihet og skille mellom religion og stat.

Vatikanets utsending mener den nå svært fryktsomme kristne befolkningen i landet, som utgjør 10 proset av befolkningen, kan spille en nøkkelrolle i det syriske samfunnet siden de har levd i fredelig sameksistens med de ulike gruppene i landet. Om den reiser seg, men de kristne i landet lever bokstavelig talt i kryssilden med sine liv som innsats.

Bildet er fra en av kirkene i Syria.

Ingen kommentarer: