lørdag, mars 17, 2012

Kan vi gi samme svar som Maria?

I dag vil jeg gjerne få dele noen ord av Watchman Nee (bildet) med bloggens lesere, hvor han skriver om Marias lydighet med bakgrunn i ordene fra Luk 1,38:

'Da sa Maria: Se, jeg er Herrens tjenerinne, meg skje etter ditt ord'.

Hvor viktig var dte ikke at det levende Ord måtte møte et åpent sinn hos den unge, uskyldige Maria, så Guds plan med å sende det kunne lykkes!

Gud talte, hennes tro ga et gjensvar og miraklet skjedde. Dessverre er det slik med mange av oss, at vi tror det greier seg når vi bare har den rette læren, og tankemessig erklærer oss å være tilhengere av Sannhetens Ord. Men hvis Sannheten ikke får virke i oss og leves ut i våre liv, er det i virkeligheten svært lite som skiller det å være enig med det og være uenig i det. Forskjellen merkes først når det får lov til å spille en levende, omskapende rolle i vårt liv.

Hvor tragisk er det ikke å eie store kunnskaper om Bibelen, men allikevel ikke ha opplevd dens kraft og virkning i vårt indre. Skal Gud kunne bruke oss til å gjennomføre sine planer, er det viktig at vi reagerer ikke bare med hjernen, men med hjertet, når Hans ord kommer til oss på en personlig måte i dag. Kan vi gi samme svar som Maria ga?

Ingen kommentarer: