mandag, mars 05, 2012

Viktige jubileer for ulike forbønnsengasjementer for en verden uten Kristus

I år er det ganske nøyaktig 220 år siden William Carey (bildet), britisk baptistpastor, pionermisjonær og bibeloversetter, utgav sin banebrytende bok An Enquiry into the Obligation of Christians to Use Means for the Conversions of the Heathens.

Denne boken er den første globale undersøkelsen som noensinne er trykt, og er en visjon for å nå verden med evangeliet. Hans forfatterskap skulle inspirere mange den gangen, og i alle årene som fulgte.

År 1900 skriver en Guds mann i Sør-Afrika, Andrew Murray, en bok: "The key to the Missionary Problem" hvor han utfordrer en sovende kirke, til å holde "Weeks of Prayer for the World". Boken skulle inspirere mange kristne og skape en lengsel etter å be. Fokus ble flyttet fra å be selvsentrerte bønner, til å be om at Gud skal drive arbeidere ut i sin høst.

Men det skulle gå 62 år før "Weeks of Prayer for det World" begynte for alvor. I år kan vi altså feire 50 års jubileum. Hundrevis av slike bønneuker er blitt holdt både i Afrika og Europa.

Hva med 2012? Guds hjertesak har ikke forandret seg:

"Han som vil at alle mennesker skal bli frelst og komme til sannhets erkjennelse". (1.Tim 2,4)

Måtte vi også la oss gripe av denne Guds fremste hjertesak. Min bønn er at vi må se nye forbedere reist opp som ikke bare ber for seg selv og sine, men som løfter blikket og ser at markene allerede er hvite til høst, og engasjerer seg i forbønn for verden. Er du en av dem?

Ingen kommentarer: