tirsdag, mars 13, 2012

Søndagsskolearbeidet styrkes i Sibir

Barnaul i Sibir er et begrep for mange av oss som fulgte med på de forfulgte kristnes situasjon i det som en gang het Sovjetunionen. En bok utgitt på Lunde forlag med tittelen: 'Lovsang i Sibir', utgitt i 1981 fortalte den dramatiske historien til de uregistrerte baptistene på dette stedet.

Barnaul, som er en av de eldste byene i Sibir, er både by og administrativt senter i Altaj Krai og ligger ved elva Ob på Det vestsibriske lavland, omlag 3000 km øst for Moskva. Her bor det ca 650.000 mennesker.

23. februar ble det holdt kurs for søndagsskolearbeidere (bildet). 30 baptister fra Barnaul og områdene rundt kom sammen for å ta del i kurset, som både var lagt på teoretisk og praktisk. Blant annet fikk deltagerne del i en ny måte å memorere bibelvers på, noe som ble tatt imot med stor glede og begeistring.

Mange av deltagerne uttrykte stor takknemlighet fordi de fikk være med på dette kurset, og de vil nå ta med seg det de lærte tilbake til sine menigheter. Russiske baptistmenigheter har alltid satset mye på barnearbeid, og søndagsskolen er en viktig del av dette arbeidet.

Ingen kommentarer: