fredag, mars 09, 2012

Politiet i Iran arresterer nå også medlemmer av de historiske kirkene

De islamske autoritetene i Iran synes å ha vært skremt over de mange Biblene de fant i byen Esfahan. I de tidlige morgentimene onsdag 22. februar ble pastor Hekmat Salimi arrestert i sitt hjem. Hans hjem i Foolad shahr, en forstad til Esfahan, Irans nest største by, som ligger 400 km sør for Tehran ble stormet av maskert sikkerhetspoliti. De beslagla bøker, datamaskiner, personlige eiendeler og satte håndjern på pastor Salimi og førte ham bort. Hekmat Salimi er pastor for Hellige Paulus' kirke i Esfahan.

Det som ikke har vært kjent før nå er at politiet også arresterte en 78 år gammel dame som er medlem av Hellige Lukas' kirke i samme by. Hun ble arrestert i sitt hjem på samme tidspunkt. Fru Hakipour er fra en kristen familie. Hun er en pensjonert sykepleier, og svigerdatter av den tidligere anglikanske biskopen Iraj Motahedeh, og bor alene. Hele hennes familie bor i utlandet, men fordi hun elsker sitt hjemland og ønsker å være et vitne der har hun valgt å bli boende i Esfahan i Iran.

25. februar ble hun satt fri. Ingen begrunnelse er gitt for hennes arrestasjon. Det er heller ikke klart om det vil bli reist tiltale mot henne.

Det nye er nå at ikke bare husmenighetene blir gjenstand for å bli raidet av politiet, men de går også etter medlemmer av de historiske kirkene. Samme dag ble også Shahram Ghaedi, Shahnaz Zarifi og Maryam Del-aram og tre andre ikke navngitte kristne arrestert. Samtlige har bakgrunn som tidligere muslimer.

La oss fortsette å be for våre forfulgte trossøsken i Iran.

Ingen kommentarer: