lørdag, mars 03, 2012

To dager i bønn sammen med styret i Nasjonalt bønneråd

I går og i dag er jeg på Grimerud sammen med styret i Nasjonalt bønneråd. Sammen med Alv Magnus startet jeg Nasjonalt bønneråd for noen år siden. Hensikten var å samle lederne for de ulike bønnenettverkene i Norge, for å søke Gud sammen, lytte til Ham, for så å kunne be inn i den situasjonen Norge befinner seg i med hjerter berørt av det som er på Guds bønneagenda. Det har vært spennende år siden starten, for Gud har planer for landet vårt!

Nå er vi som styre sammen for å be, samtale, være stille og lytte til det Gud har å si oss for det inneværende året. 2012 er et år hvor vi ikke arrangerer den tradisjonelle nasjonale bønnekonferansen på Grimerud. Vi opplevde at vi skulle ta en pause og heller gjøre noe annet. Planen er å møtes til en regional konferanse på Sørlandet til høsten i stedet. Jeg skal komme tilbake til det senere på bloggen. I går brukte vi tiden til å be for og med hverandre, søke inn til Gud sammen og alene og dele noen av de bønnebyrdene vi kjenner på.

Og det er oppmuntrende å møte de andre bederne. Fra ulike kirkelige bakgrunner, og ulike bønnenettverk. Vi er blitt en godt sammensveiset gruppe ledere som betyr noe for hverandre, med respekt for hverandres kall og tjenestegaver. Humoren sitter løst, tårene er heller ikke langt unna. Her bes det med en brennende iver for Kristi kropp, for de som gråter og lider, og man fryder seg med de glade.

Når dette skrives er det like før jeg skal finne puta - eller kanskje er det den som finner meg. Og når morgenen gryr møtes vi til måltidsfellesskap, samtaler og mer bønn. For Norge. Det landet vi elsker.

Ingen kommentarer: