søndag, mars 18, 2012

Fengslet turkmensk pastor opplevde forbønnen som 'en ildmur rundt seg'

Jeg har skrevet om pastor Ilmurad Nurliev på bloggen ved ulike anledninger. Til stor overraskelse for hans familie og venner ble han løslatt fra fengselet i Turkmenistan 18. februar i år. Da hadde det gått ganske nøyaktig 18 måneder siden han ble dømt til fire års fengsel på grunn av sin tro.

Nå gjengir Åpne Dører et svært gripende intervju med ham, for han takker alle som har bedt for ham og skrevet til ham:

'Bønnene var som en ildmur rundt meg,' sier han blant annet. Det kan oppmuntre oss til å fortsette å be for alle som fremdeles er fengslet for sin kristne tro mange steder i verden! Ilmurad forteller:

'Til og med når det var veldig kaldt, varmet Herren Jesus meg, og når det var veldig varmt, ga Jesus meg skygge. Takk for at dere ba for meg og familien min.'

'En stund måtte Ilmurad arbeide hardt i leiren,' leser vi i intervjuet med Åpne Dører: 'Han måtte lage murstein i en stor ovn; alt arbeidet måtte gjøres for hånd; behandle brennende varme murstein! Gruppen måtte lage 120 000 murstein hver dag. Etter å ha arbeidet der en stund, fortalte han vaktene at fordi han lider av diabetes, så gjorde det harde arbeidet ham svært syk. Da han fikk et brev fra sykehuset, et brev som viste at han lider av diabetes, fikk han lov til å slutte med dette arbeidet'.

Pastor Ilmurad forteller også om den store betydningen alle brevene han fikk var for ham:

'lmurad uttrykker sin takknemlighet til alle som skrev til ham. Til og med fengselsvaktene ble overrasket over å se hvor mange brev Ilmurad mottok. Det kom mer enn 100 brev; de ble imidlertid ikke gitt til Ilmurad slik at han kunne lese dem. ”Av og til fikk jeg mulighet for å ta en raskt kikk på dem; jeg lærte utenat noen av versene og det ga meg så mye håp! Disse brevene ga meg mye varme i hjertet, selv om jeg ikke fikk lese dem alle,” sa han etter løslatelsen.'

Du kan lese hele reportasjen her:

http://www.opendoors.no/nyheter/newsoverview/2012/Mars/1447495/#.T2NQNCpzuf8.facebook

På bildet ser vi pastor Ilmurad sammen med barna sine.

Ingen kommentarer: