mandag, mars 05, 2012

Liten menighet på avsidesliggende sted i Alaska driver verdensmisjon

De har en fantastisk utsikt fra kirken sin til et storslagent og blendende vakkert landskap, First Baptist Church i Delta Junction i Alaska. Men menigheten gjør mer enn å se på landskapet rundt seg. Menigheten, som tilhører Sørstatsbaptistene, ser bortenfor fjellene og til en verden i nød.

'Vi er en liten by i et avsidesliggende område', sier pastor Dave Becker, og legger til: 'men menigheten vår når ut globalt'.

Omlag 100 mennesker deltar på søndagsgudstjenesten i Delta Junction. I fjor gav denne menigheten 100.000 USD til misjon. Den gir også økonomisk støtte til to familier fra menigheten som driver misjonsarbeide utenfor USA, og støtter misjonsarbeid blant Athabasca indianere i den østlige delen av det sentrale Alaska. Menigheten ble startet i 1952 gjennom misjonsarbeidet som ble drevet ut fra en annen baptistmenighet, First Baptist Church of Fairbanks, 100 amerikanske miles nord for Delta Junction.

For 15 år siden bestemte menigheten seg for å slette all gjeld den hadde til kirkebygget. Når det var unnagjort bestemte medlemmene seg for å satse på misjonsarbeid. Selv om menigheten har tilholdssted i det de fleste vil kalle 'langtvekkistan' så er den opptatt av verden rundt seg, og med et brennende hjerte for at andre skal få del i det de selv har fått: evangeliet.

Det er mange gode grunner til å takke Gud for små menigheter på små steder!

Ingen kommentarer: