torsdag, mars 29, 2012

Egyptisk avis hevder jøder dreper folk for å bruke blodet i sukkertøy

Myter er seiglivede. Fikriya Ahmad er spaltist i den egyptiske avisen Al-Wafd (bildet). 14. mars i år offentliggjorde denne avisen, som er organ for det liberal-demokratiske Wafd-partiet, og utgis i Giza, en artikkel av den kvinnelige skribenten. Der gjentar hun den gamle myten om at jødene i forbindelse med feiringen av Purim drepte uskyldige mennesker 'og brukte blodet i søtsaker'. Hun la til at jødene i dag fortsetter å gjøre dette ved sine angrep på palestinere.

Denne grusomme løgnen er blitt servert opp gjennom historien, og har rettferdiggjort nedslakting av både jøder og kristne. Kristne er blitt beskyldt for å drive med noe av det samme i forbindelse med nattverdfeiringen.

Fikriya Ahmad skriver: 'Jødisk historie dokumenterer morderiske aksjoner i forbindelse med Purim. På denne festivalen pleide ekstremister blant dem å jage ikke-jøder, fange dem og slakte dem, og så henge ham opp slik at blodet rant av ham. Alternativt ville de på en barbarisk måte bruke kniv på ham og stikke ham djupt og la blodet flyte ut i en beholder, mens de frydet seg over at offeret skrek. Så ville de tørke blodet og bruke det i sukkertøy'

Det sier ikke så rent lite om dagens egyptiske samfunn når et organ for et liberal-demokratisk parti serverer slike løgner uimotsatt. Den såkalte 'arabiske våren' - lovprist av enkelte norske journalister - er ikke noe annet enn en iskald vinter, som vi allerede nå ser får dramatiske følger for både jøder og kristne.

Ingen kommentarer: