onsdag, juli 11, 2012

7 nye medlemmer av Den sveitsiske baptistunionen - men to menigheter opplever vekkelse

Presidenten for Den europeiske baptistføderasjonen, Hans Guderian (bildet), oppmuntret delegatene til årskongressen for baptistene i Sveits, da han talte om 'gledens arbeidere' ut fra 2.Korinterbrev. Og den oppmuntringen trengs! For den sveitsiske baptistunionens medlemsmenigheter vokste med syv - 7 - medlemmer i fjor og har nå tilsammen 1.091 medlemmer i et land med 7,6 millioner innbyggere.

De 100 delegatene valgte ny president for Den sveitsiske baptistunionen. Legpredikanten Franz Brandner fra Zürich tar over etter Peter Deutsch, en advokat fra Bern. Brandner har som mål å styrke relasjonene baptistene imellom. Deltidsstillingen som generalsekrtær forblir ubesatt, etter at Stefan Gisiger plutselig sa opp sin stilling i fjor.

12 menigheter tilhører baptistunionen i Sveits, og da har vi tatt med to engelsktalende, en italiensktalende og en brasiliansk menighet. Alle disse menighetene var representert i Bülach hvor årskongressen ble holdt.

Vekkelse
I to av menighetene - i St.Gallen og i Wettingen - har man opplevd vekkelse, og den har ført til økt oppslutning om søndagens gudstjenester. Men i de to største menighetene er det problemer. I Bülach har man ennå ikke klart å bli enige om prosedyrene for kall av ny pastor, og i Zürich blir medlemmene stadig eldre. Over 20 prosent av dem er over 70 år.

Men det er en god nyhet: Baptistunionen i Sveits har ingen økonomiske problemer, og for å styrke den nasjonale satsningen på ungdomsarbeidet har man nå ansatt en ungdomspastor som skal hjelpe alle landets baptistmenigheter.

Ingen kommentarer: