mandag, juli 30, 2012

Brorskapets bord

De fleste kjenner Martin Luther King's nå så berømte tale: 'I have a dream'. Den var banebrytende i sitt slag, og setter ord på en drøm som mange mennesker deler som lever med sosial urett, og opplever forskjellsbehandling og trakassering fordi man har en annen hudfarge. Det ikke alle vet er at Martin Luther King jr mest sannsynlig har hentet inspirasjonen til den siste setningen, fra det han så og erfarte i kommuniteten Koinonia Farm og Clarence Jordan. Det passer å minne om det i forbindelse med 100 års jubileet for Clarence Jordans fødsel:

'Jeg har en drøm at en dag på disse Georgias røde åskammer, skal sønnene til de tidligere slavene og sønnene til de tidligere slaveeierne bli i stand til å sette seg ned ved brorskapets bord'.

La oss minne hverandre i dag om Saligprisningene, og la oss leve etter dem:

'Salige er de som er fattige i ånden, for himmelriket er deres. Salige er de som sørger, for de skal trøstes. Salige er de ydmyke, for de skal arve jorden. Salige er de som hungrer og tørster etter rettferdigheten, for de skal mettes. Salige er de barmhjertige, for de skal få barmhjertighet. Salige er de rene av hjertet, for de skal se Gud. Salige er de som skaper fred, for de skal kalles Guds barn. Salige er de som blir forfulgt for rettferdighets skyld, for himmelriket er deres'. (Matt 5,3-10)


Det er dette som er prinsippene som gjelder for Guds rike. Et annerledes rike.
 

Ingen kommentarer: