onsdag, juli 25, 2012

Et forunderlig bønnesvar: Koptisk kors brakt fra Hl.Antonios klosteret til Kristi himmelfartskapellet

Rettelse! Til deg som har lest artikkelen som ble lagt ut tidligere i dag: Korset var likevel ikke fra Egypt, men fra Syria!!! Fra Deir Mar Musa klosteret, som vi også har kontakt med. Det er like forunderlig at det har kommet trygt frem gjennom det krigsherjede landet! Men Gud har beskyttet den som brakte det ut - bokstavelig fra kuleregnet, og forfølgelsen av våre trossøsken der. Korset vil minne oss om våre lidende venner, og vi vil løfte dem frem for Nådens trone. Det vil minne oss om bønnefellesskapet mellom Deir Mar Musa kommuniteten og Kristi himmelfartskapellet. Korset fra Egypt er fremdeles underveis til oss. Det bæres av en koptisk munk gjennom ørkenen. Be gjerne om at det må komme trygt frem. 

Historien jeg er i ferd med å dele med deg i dag er spesiell. For lenge siden skrev jeg til Antonios-klosteret i Egypt. Jeg ønsket av ulike årsaker å komme i kontakt med munkene der, blant annet for å få førstehånds informasjon om forfølgelsen og lidelsene til de koptiske kristne i landet. Jeg fikk ganske raskt svar på henvendelsen, og munkene var glade for å kunne bli kjent med mennesker utenfor Egypt som de kunne henvende seg til i tider av nød. Vi ble enige om å be for hverandre. Jeg fortalte dem også om Kristi himmelfartskapellet vi har bygget.

Munkene i Hl.Antonios klosteret, som er et av verdens eldste klostre, grunnlagt av etterkommerne etter Hl.Antonios mellom år 361-363, ville gi en gave til Kristi himmelfartskapellet. En gave som ville minne oss om å be for dem. Men tiden gikk og det kom ingen pakke fra Egypt. I går kveld ba jeg om at Herren skulle gi oss en bekreftelse på at arbeidet med Kristi himmelfartskapellet virkelig var til Hans velbehag, og at vi befant oss i Guds fullkomne vilje med det vi holder på med. Jeg ba om at gaven fra Egypt skulle komme med posten i dag.

Og ganske riktig: I postkassen lå det en pakke som inneholdt dette nydelige koptiske korset. Historien er som følger: Fordi det ikke er noen postforbindelse mellom Hl.Antonios klosteret og Kairo, har en munk tatt det med i ryggsekken sin og båret det helt frem til Kairo. Derfra har en annen munk brakt korset til Tyskland, før det kom til oss i dag!

For de som ikke vet det finner du Hl.Antonios klosteret i fjellene rundt Rødehavet. Det er lokalisert 334 kilometer sørøst for Kairo.

Nå er jeg i ferd med å ta det med meg til Eina for å henge det opp i Kristi himmelfartskapellet. Der vil det minne oss om hver gang vi går inn at vi skal løfte våre koptiske venner opp til Gud, og særlig munkene i Hl.Antonios klosteret. Så fantastisk god Gud er som svarer så konkret på våre bønner.

Ingen kommentarer: