onsdag, juli 18, 2012

Dette er Den europeiske baptistføderasjonen, del 1

I denne bloggartikkelen vil jeg forsøke å presentere for mine lesere en av de store evangelikale bevegelsene i dagens Europa: Den europeiske baptistføderasjonen, består av mer enn 800.000 baptister i 51 baptistunioner fra Portugal til de fjerneste delene av det veldige russiske riket. Inkludert i dette fellesskapet finnes baptister fra Eurasia til Midt-Østen og Nær-Østen. En baptistkirke på Malta og en i Tyrkia er assosierte medlemmer. Den europeiske baptistunionen ble stiftet i 1949 i den hensikt å forene baptister over hele Europa. De 51 baptistunionene mer enn 13.000 menigheter.

I Birmingham, i Storbritannia, i 2005 ble det i forbindelse med årskongressen forfattet et dokument som forteller om denne organisasjones teologiske identitet. Dette synes jeg var så interessant at jeg har oversatt det:

Håpet om en ny himmel og en ny jord
I Den Hellige Ånds kraft fornyer vi vår hengivenhet til Herren jesus Kristus, vår Gud og Frelser, vår veiviser og venn.  Vi bekrefter vårt liv som et fellesskap av troende som med håp ser fram mot Jesu gjenkomst og Guds nye himmel og jord.

Vår treenige Gud
Vi tror på den evige Gud som har åpenbart seg for oss som Far, Sønn og Helligånd. Vi gleder oss over vår Herre og Frelser Jesus Kristus, åpenbart i Skriften som sann Gud og sant menneske, hvis liv viser det sanne disippelskapets vei, som ble korsfestet for oss og oppsto fra de døden på den tredje dagen for å redde oss fra våre synder.

Skriften
Vi tilkjennegir at de guddommelig inspirerte Skriftene, Det gamle- og Det nye testamente, er den høyeste autoriteten som det nedskrevne Guds ord og som er fullt pålitelig for tro og liv.

(fortsettes)

Ingen kommentarer: