mandag, juni 09, 2014

Armenske baptister har grunnlagt den første kurdiske menigheten i landet

Det skjer spennende ting i Armenia - verdens eldste kristne nasjon.

I Avshar Siabend nås den kurdiske befolkningen med evangeliet. Det skjer gjennom en husmenighet, som er del av Ararat Baptistmenighet. Ararat - kjent fra Noah og vannflommen - er nemlig grenseby til Avshar Siabend.

Det var i år 301 at Armenia ble kristnet. Majoriteten av befolkningen tilhører Den Armensk apostoliske kirken. De første baptistmenighetene ble etablert på 1800-tallet. Tidlig i det 20.århundre rammet en serie med traumatiske begivenheter det voksende baptistsamfunnet i Armenia. Folkemordet på armenerne og senere den kommunistiske maktovertagelsen, førte til at kommunistene gjorde alle forsøk på å utrydde den kristne troen. Ateist-regimet måtte til slutt gi tapt, og en stor mengde mennesker vendte seg til Gud.

I 1990 fantes det bare fire baptistmenigheter i Armenia, med totalt 350 døpte medlemmer. Åtte år senere - i 1998 - var det 1100 baptister i Ararats land. I 2013 viste statistikken 6500 døpte medlemmer i 100 menigheter. Armenske baptister er svært aktive når det gjelder misjonsarbeid.

Asatur Nahapetyan, som er generalsekretær for Baptistunionen i Armenia, forteller at de armenske baptistene har et eget teologisk seminar i Yerevan, de organiserer barnearbeid særlig blant foreldreløse og de har stor framgang med å plante nye menigheter.

Husmenigheten i Avshar Siabend er den eneste kurdiske menigheten i Armenia. Det bor 1000 kurdere i denne byen, så det burde være et stort vekstpotensiale. Husk å be for dem!

Den europeiske baptistunionen tre menighetsplantinger i Armenia, som alle drives i nært samarbeide i landets baptistunion.

Bildet viser medlemmer av den kurdiske baptistmenigheten.

Ingen kommentarer: